Poliisin liikenneturvallisuusseminaari käyntiin - tänä vuonna tunnustus Porokello-projektille

Julkaisuajankohta 25.10.2017 10.07
Uutinen

Liikenneturvallisuuden asiantuntijat eri puolilta Suomea kokoontuvat keskiviikkona ja torstaina 25. - 26.10.2017 poliisin liikenneturvallisuusseminaariin Poliisiammattikorkeakouluun Tampereelle. Heti seminaarin alussa jaettiin Poliisin liikenneturvallisuuspalkinto, jonka tänä vuonna sai Porokello-projekti.

Porokello on Lapin ELY- keskuksen hallinnoima tutkimus- ja kehityshanke, jossa on mobiiliteknologiaa hyödyntäen luotu uusi älyliikenteen palvelu poroista varoittamiseen.

– Hankkeen idea on erinomainen ja tavoitteet kunnianhimoiset. Kokeilu on oiva esimerkki teknologian hyödyntämisestä liikenneturvallisuustyössä. Projektin hyvällä yhteistyöllä on saatu media ja kansalaiset kiinnostumaan aiheesta, palkintolautakunnan puheenjohtaja, Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg sanoo.

Poliisin liikenneturvallisuuspalkinto on vuodesta 2012 myönnetty yksityishenkilölle, ryhmälle, organisaatiolle, yhdistykselle tai verkostolle ansiokkaasta toiminnasta liikenneturvallisuuden hyväksi. Palkituksi voi tulla yksittäinen teko tai toimintamalli, kehittämisehdotus, tuote tai palvelu.

Palkitsemisen tavoitteena on kiinnittää valtakunnallista huomiota liikenneturvallisuuteen sekä liikenneturvallisuusyhteistyöhön ja toiminnassa mukana olevien henkilöiden ja organisaatioiden työpanokseen. Samalla korostetaan liikenneturvallisuustyön merkitystä yhteiskunnan toimivuuden ja kansalaisten hyvinvoinnin kannalta ja pyritään parantamaan alan ulkoista kuvaa ja arvostusta.

Seminaari kokoaa jälleen asiantuntijat Tampereelle

Vuosittain järjestettävän poliisin liikenneturvallisuusseminaarin tavoitteena on tuoda liikenneturvallisuuden ja laajemmin liikenteen parissa työskentelevät asiantuntijat yhteen keskustelemaan tuoreimmista tutkimuksista, liikennepolitiikasta ja -valvonnasta sekä poikkihallinnollisesta toimintakulttuurista ja sidosryhmäyhteistyöstä. Ajankohtaisia pääteemoja ovat tieliikennelain kokonaisuudistus, robottiautot sekä jalankulun ja pyöräilyn turvallisuus.

Tämänvuotisessa seminaarissa puhuvat muun muassa professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen ja johtava asiantuntija Inkeri Parkkari Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista.

– Liikenneturvallisuusseminaari tarjoaa tärkeän foorumin alan asiantuntijoille. Tuoreimmalla tutkimus-, seuranta- ja arviointitiedolla vahvistetaan asiantuntijoiden tietopohjaa, parannetaan toiminnan laatua ja vaikuttavuutta sekä kehitetään yhteistyötä, kertoo seminaarin johtaja, ylikomisario Matti Hänti Polamkista.

Seminaariin liittyvää keskustelua voi seurata sosiaalisessa mediassa seminaaripäivinä tunnisteella #liikenne17.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen