Sinustako poliisi? Hae tammikuussa alkavaan koulutukseen nyt!

Julkaisuajankohta 6.5.2024 12.02
Uutinen

Tulisiko sinusta hyvä rikostutkija vai kiinnostaako poliisin työ kentällä hälytystehtävissä? Haluatko monipuolisen ja merkityksellisen ammatin, jossa voit erikoistua ja edetä uralla? Poliisikoulutus antaa valmiudet monenlaisiin urapolkuihin!

Poliisiammattikorkeakoulu etsii nyt uusia opiskelijoita tammikuussa 2025 alkavaan suomenkieliseen poliisikoulutukseen. Hakuaika poliisi (AMK) -tutkintoon on 6.5.–3.6.2024.

Kaikki Suomen poliisit saavat koulutuksen Polamkissa Tampereella. Peruskoulutuksen eli poliisi (AMK) -tutkinnon suorittaminen kestää noin kolme vuotta.

– Poliisiopinnot sisältävät esimerkiksi rikostutkintaa, voimankäyttöä, psykologiaa, rikosoikeutta, kieliä, liikenneopetusta ja tietojärjestelmiä. Koulutukseen kuuluu luokkaopetusta, verkko-opintoja ja monenlaisia käytännön harjoituksia. Opintoihin sisältyy myös noin vuoden pituinen, palkallinen harjoittelu poliisilaitoksella, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö, komisario Johanna Guessous.

Polamkista valmistuneille on tarjolla monia erilaisia urapolkuja. Vastavalmistuneet poliisit työskentelevät yleensä valvonta- ja hälytystoiminnan tai rikostutkinnan perustehtävissä. Työkokemusta kerättyään voi erikoistua esimerkiksi kyberrikos- tai talousrikostutkintaan, poliisikoiranohjaajaksi, lupahallinnon tehtäviin tai moottoripyöräpoliisiksi. Uralla voi edetä myös esihenkilötehtäviin.

– Mahdollisia urapolkuja on paljon, ja erilaisissa poliisitehtävissä tarvitaan erilaisia ihmisiä. Yhteistä kaikille tehtäville poliisissa on, että niissä pääsee tekemään merkityksellistä ja yhteiskunnallisesti arvokasta työtä Suomen sisäisen turvallisuuden eteen. Olisitko sinä tulevaisuudessa yksi meistä?

Lisätietoa hakijoille verkkosivuillamme

Polamk ei ole mukana yhteishaussa, vaan poliisikoulutukseen on omat hakuajat ja oma hakujärjestelmä. Suomenkielisessä koulutuksessa aloittaa uusi ryhmä yleensä tammikuussa, maaliskuussa, elokuussa ja lokakuussa. Ruotsinkielinen poliisikoulutus alkaa 1,5 vuoden välein, ja siihen on oma hakunsa.

Poliisikoulutukseen ja siihen hakemiseen liittyvät tiedot on koottu verkkosivuillemme osoitteeseen polamk.fi/poliisiksi-amk. Verkkosivuilla voit tutustua esimerkiksi hakuvaatimuksiin ja valintakokeeseen. Sivuilta löydät myös valintakoekirjan ja esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä sekä videot fyysisestä testistä.

Lisätietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnoista: [email protected]

Poliisiammattikorkeakoulu Poliisikoulutus Tampere