Talven hakujakso poliisikoulutukseen alkaa - hakuvaatimuksiin pieniä muutoksia

Julkaisuajankohta 16.11.2012 0.00
Uutinen

Poliisiammattikorkeakoulu (Polamk) etsii uusia opiskelijoita syksyllä 2013 alkavaan poliisin perustutkintokoulutukseen. Hakujakso alkaa 16. marraskuuta ja jatkuu helmikuun 15. päivään asti. Talven hakujaksolta valitaan opiskelijoita sekä suomen- että ruotsinkieliseen koulutukseen.

Poliisin perustutkintokoulutuksen hakuvaatimuksiin tulee joitakin muutoksia talven hakujaksosta alkaen. Suurin muutos on, että värinäköä koskeva vaatimus poistuu hakuvaatimuksista kokonaan. Samalla myös vaatimus taittovirheleikkauksen jälkeisestä odotusajasta poistetaan: korjausleikkauksen jälkeen voi hakea heti, kun näkökyky täyttää vaaditut rajat.

- Hakuvaatimuksia ajanmukaistetaan silloin tällöin. Pyrimme siihen, että koulutukseen valitaan sopivat kokelaat ja että valittavien taso säilyy korkeana, sanoo ylitarkastaja Jouko Pohjoismäki Polamkin valintayksiköstä.

Koulutukseen jatkuva haku

Poliisiammattikorkeakoulu ei kuulu yhteishakuun. Suomenkieliseen koulutukseen on jatkuva haku, ja vuosi on jaettu neljään hakujaksoon. Ruotsinkieliseen koulutukseen haetaan opiskelijoita kerran vuodessa. Hakujaksojen aikatauluista kerrotaan Polamkin www-sivuilla kohdassa Hakujaksot .

Hakijan tulee ottaa hakujakson aikana yhteyttä asuinpaikkansa poliisilaitokseen ja varata aika hakemista varten. Poliisilaitoksella hakija täyttää hakulomakkeen ja hakemuksen vastaanottaja haastattelee hakijan ja antaa tästä oman arvionsa Poliisiammattikorkeakoululle. Hakija voi halutessaan täyttää ja tulostaa hakulomakkeen alkuosan kotona ja ottaa sen mukaansa poliisilaitokselle. Alkuosa hakulomakkeesta on saatavilla Polamkin www-sivuilta kohdasta Haku perustutkintokoulutukseen .

Lisätietoja poliisin perustutkintoon hakemisesta saa Polamkin www-sivuilta kohdasta Haku oppilaitokseen , valintayksiköstä puhelimitse arkisin kello 9 - 15 (p. 071 878 3700) tai sähköpostitse osoitteesta valinnat.polamk(at)poliisi.fi sekä poliisilaitoksista ja työ- ja elinkeinotoimistoista.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen