Uusia opiskelijabloggaajia poliisin verkkosivuilla

Julkaisuajankohta 30.9.2013 0.00
Uutinen

"Poliisista päivää" -blogipalsta on saanut vahvistusta tuoreista poliisiopiskelijoista.

Ahoset-blogia kirjoittavat Anssi Ahonen ja Jani Ahonen aloittivat opintonsa suomenkielisessä poliisin peruskoulutuksessa elokuussa 2013. Ennestään toisilleen tuntemattomat miehet päätyivät samalle luokalle ja aakkosjärjestyksen perusteella myös samaan asuntolasoluun.

Miriam Limatius aloitti opintonsa elokuussa ruotsinkielisessä peruskoulutuksessa. Miriamin matka Suomeen ja poliisikoulutukseen on ollut pitkä: hän on kotoisin Göteborgista, opetellut suomen kielen aikuisena ja saanut kansalaisuuden muutama kuukausi sitten.

Kirjoituksia koulun penkiltä ja merkintöjä maahanmuuttajana

Ahoset kirjaavat blogiinsa havaintoja opiskeluarjesta ja opiskelujen ulkopuolisestakin elämästä Polamkin kampuksella. Ensimmäisessä kirjoituksessaan "Kaksi tietä kohti unelmaa: vaikeimman kautta ja kerralla sisään" Anssi ja Jani kertovat erilaisista reiteistään poliisikoulutukseen.
Miriamin mukana lukijat pääsevät tutustumaan maahanmuuttajan tarinaan.

- Ihmiset yleensä nauravat, kun kutsun itseäni maahanmuuttajaksi, mutta sitähän minä valtion näkökulmasta olen. Matkani on saanut minut miettimään monikulttuurisuutta ja kaksikielisyyttä, Miriam kertoo ensimmäisessä kirjoituksessaan.

Miriam kirjoittaa merkintänsä sekä suomeksi että ruotsiksi.

Poliisiblogeja jo kymmenkunta

Poliisikoulutuksesta voi lukea "Poliisista päivää" -palstalla myös Vanessa Johanssonin ja Jessica Örnin ruotsinkielisestä blogista. Myös juuri Polamkista valmistuneen Elina Katajamäen blogissa on käsitelty koulutuksen eri vaiheita.

Poliisin verkkosivuilla bloggaa yhteensä kymmenkunta virkamiestä, joukossa muun muassa poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja nettipoliisi Marko "Fobba" Forss.


» Poliisista päivää -blogit

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen