Ylikomisario Kauko Hakala Polamkista valittu Vuoden Poliisiksi

Julkaisuajankohta 17.10.2014 0.00
Uutinen

Vuoden Poliisiksi 2014 on valittu ylikomisario Kauko Hakala Poliisi­ammatti­korkeakoulusta. Hän on ollut keskeinen hahmo poliisin valvonta- ja hälytystoimen kenttäjohtamisen kehittämisessä sekä kenttätoiminnan johtamiskoulutuksessa.

Kauko Hakalan poliisin uran 22 ensimmäistä vuotta kuluivat Helsingin poliisilaitoksessa kenttäpartiosta päällystötehtäviin. Koulutustehtävät tulivat mukaan jo 1980-luvun loppupuolella, jolloin hän aloitti tuntiopettajana silloisessa Poliisiopistossa Otaniemessä.

Hakala siirtyi 1990-luvun lopulla silloiseen Poliisikouluun tehtävänään voimankäytön opetusalueen johtaminen sekä koulutus- ja suunnittelutehtävät. Nykyisin hänen vastuualueensa Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella ovat poliisin operatiivinen ja taktinen johtaminen sekä johtamisen kenttäkoulutusjärjestelmä.

Vuoden Poliisi 2014 valinnan perusteluiden mukaan Hakala on kyennyt hyödyntämään laajan ja monisäikeisen käytännön poliisikokemuksensa kenttätoiminnan johtamisen ja siihen liittyvän koulutuksen kehittämisessä kokonaiseksi järjestelmäksi.

» Lue lisää Poliisihallituksen tiedotteesta

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen