Blogit

Blogit

Länge sen sist...

Vanessa Johansson Jessica Örn Julkaisupäivä 27.6.2013 8.46 Blogit

Länge sen sist...

 

Nu har vi igen gått igenom en massa nytt. Vi har bl.a. haft en hel del nödförstahjälp där vi övat på helt grundläggande första hjälp samt också mer polisiär verksamhet. Vi båda har varit som sanitärer i militären och det gjorde gott att repetera det som vi lärt oss där. Vi hade också en övning där vi skulle göra eftersök av en skadad polisman i rök, och då skulle vi ha skyddsmask på. Skyddsmasken är ju också något man har många trevliga minnen av från milin…

Vi har också varit en hel del på skjutbanan. Där har vi bl.a. övat på att skjuta i mörker med hjälp av ficklampa. Vi har också skjutit nivåprovet ett antal gånger, och vi har märkt att vi nog utvecklas hela tiden. Utöver detta har också kört mycket, både på halkbanan och i staden.

Lärar-teamet hade igen ordnat en övningsdag åt oss med många bra case. Vi märker stor utveckling från första övningsdagen och börjar småningom tro att det kan bli poliser av oss också! Vi har också haft en hel del trafik-relaterade övningar, och bl.a. gått igenom trafikdirigering och stannande av fordon med hjälp av spikmatta. Vår lärare agerade som målperson då vi övade på spikmatts-användandet och vi skulle stanna hans framfart med spikmattan.

Vi har också varit på trafikrazzia till Åland. Vi fick då testa på polisarbete genom att övervaka trafiken via olika kontroller vi höll. Vi hade bl.a. hastighetsövervakning, blåsrazzia samt övervakning av utrustning och skick. De flesta av oss fick också testa på att skriva sina första böter. Som helhet tyckte vi att razzian på Åland var väldigt lyckad och det var bra att få testa sina kunskaper i verkliga livet. Det var bra övning inför praktiken.

Nästa vecka börjar arbetspraktiken för oss på G18. Vi kommer att fortsätta med bloggen, men då kommer vi att turas om att skriva vartannat inlägg. Ni får fortsätta skicka in frågor eller tankar om bloggen!

Grattis till alla de som kom in på G19, vi ses i februari!

Jessica Örn Polisstuderande bloggar Vanessa Johansson sv