Blogit

Blogit

Narkotikaundervisning

Vanessa Johansson Jessica Örn Julkaisupäivä 14.3.2013 7.53 Blogit

Narkotikaundervisning

 

Frånvaron av blogginlägg beror på att vi mestadels har haft språk och teoretiska ämnen, som vi inte har ansett vara tillräckligt intressanta för att skriva om dem.

Vi är inne på sjätte perioden, och vi har haft flera olika förhörsövningar, både på finska och svenska. Det är väldigt mycket detaljer och skyldigheter samt rättigheter att hålla reda på i och med att hålla förhör, men vi börjar lära oss efter några övningar. Vi har bl.a. fått göra rattfylleriförhör, misshandelsförhör och den här veckan lär vi oss göra förhör i narkotikabrott.

Tredje veckan i perioden ordnades det en futsalturnering här på skolan. Vår klass ställde upp med ett lag, och vi vann vårt gruppspel. Tyvärr hade vi otur i semifinalen, men en väl värdig tredjeplats blev vår.

Den här veckan har vi haft inriktning på droger. Vi har bland annat haft en praktisk övning där vi fick lära oss hur man skall handskas med en förare till ett fordon där man misstänker att det finns droger. Det var mycket att tänka på, och en hel del riskfaktorer att tänka på i sådana situationer. Vi märkte ändå att man nog lärt sig en hel del under skolårets gång som vi kunde tillämpa.

Då vi gripit personen, skulle det göras en husrannsakan i fordonet. Lärarna hade gömt "knark" på olika ställen i bilen, och vi skulle leta efter det. Det visade sig vara ganska svårt och man var tvungen att vara väldigt noggrann i sökandet. Vårt case fortsätter idag då vi skall förhöra den misstänkte, och imorgon skall vi sammanställa förundersökningsprotokollet i fallet. Imorgon kommer vi även att få se en knarkhundsuppvisning, det skall bli intressant!

Hela klassen väntar med iver på den kommande arbetspraktiken. Ivern är ändå blandad med fasa då vi tänker på hur mycket vi ännu har kvar att lära oss.

Kom ihåg att förbereda er för inträdesproven, de kommer emot snabbare än ni tror!

Kom även ihåg att skicka frågor och synpunkter till oss på e-post; jessica.orn(at)poliisi.fi eller vanessa.johansson(at)poliisi.fi.

Jessica Örn Polisstuderande bloggar Vanessa Johansson sv