Murupolku

Blogit

Blogit

Snart dags för närstudieperiod i Polisyrkeshögskolan

Oskar Pellas Julkaisupäivä 1.12.2016 11.18 Blogit

Hej!

Jag vet att jag inte har skrivit ett inlägg till min blogg på ett tag nu. Jag hade som målsättning för er läsare, att få ut ett inlägg i månaden. Dock har andra saker krävt min uppmärksamhet sen senast. Främst skolarbete.

Alla YH-studeranden skall göra ett lärdomsprov. Formkraven för lärdomsprovet innefattar att man skall ha en forskningsplan. En god forskningsplan skall innehålla ett tema, bakgrund till problemet man vill forska om, samt tidigare forskning. Andra saker som skall ingå är precisa frågor, insamling av material, analys av material, tidsplan för arbetet, etiska överväganden om sådant är aktuellt, eventuella kostnader för arbetet, med mera. Jag har säkerligen glömt något här, så ifall min ansvariga kurslärare för forskning & utveckling läser det här ber jag om ursäkt om något glömdes bort, haha...

Som ni säkert listat ut är detta ett otroligt tidskrävande arbete. Forskningsplanen samt lärdomsprovet har flertalet olika formkrav på sig. Detta för att ens arbete skall kunna användas för att utveckla polisorganisationen. Närstudieperioden som inleds 28 november till och med 16 december för min klass kommer innehålla många lektioner angående lärdomsprovet.

Utöver arbetet på lärdomsprovet så framskrider praktiken otroligt fort. Jag tyckte just att vi inledde vår praktik, och nu är det snart december. Jag har sedan senast jag skrev fortsättningsvis varit med i fältverksamheten, med inriktning på trafik. Jag har åkt i patrull med en mycket rutinerad och erfaren kollega som är expert på alla sorters trafikärenden. En hel del böteslappar har med andra ord skrivits ut.

Efter närstudieperioden kommer jag fortsätta på fältet i ytterligare tre veckor, men då som en del av den vanliga verksamheten. Några dagar efter nyår förflyttas jag till utredningen, där jag kommer spendera resterande tid av praktiken.

Det är med blandade känslor som jag återvänder till Polisyrkeshögskolan. Det skall bli roligt att träffa sina klasskompisar igen. Samtidigt vill man ju fortsätta jobba istället för att sitta vid skolbänken. Det har dock utlovats en bastukväll av de nya svenskspråkiga studerandena åt vår klass. Det är sedan länge tradition. Vi får se om de har hittat på något ytterligare program åt oss!

På återseende!

Oskar

Oskar Pellas Polisstuderande bloggar sv