Blogit

Blogit

Tillbaka till skolbänken

Julia Paavola David Bamm Julkaisupäivä 3.9.2020 22.12 Blogit

Hej allihop! Skolan har dragit igång och allt börjar bli mer normalt. Innan vi tog sommarlov i mitten av juli hann vi kryssa av våra första två perioder i Polisyrkeshögskolan. Eftersom undervisningen på våren till största del skedde på distans p.g.a. coronan, blev det mycket teori. Överlag tycker vi inom klassen att de gått bra ändå! Men från och med nu blir studierna mer praktiska och alla verkar nöjda. Vi har precis börjat med de första maktmedelslektionerna i brottningssalen. Bilhantering och stadskörning blir det också mer av under höstens gång. Det kommer bli intensiva och långa dagar, och det gillar vi!

Ni kanske har hört eller redan vet att ansökningen till den svenskspråkiga utbildningen har påbörjats. Ni har tid att skicka in ansökan ända fram till 7.12.2020. Inträdesproven ordnas på vårvintern, så det är bara att börja plugga! Vårt tips är att börja förbereda sig i tid och hitta det bästa studiesättet som passar en själv. Träna mångsidigt till den fysiska delen och underestimera inte det skriftliga provet! Är det länge sedan man suttit i skolbänken, kan det vara värt att repetera hur man skriver en längre text.

För er som inte visste så påbörjar en ny svenskspråkig polisutbildning med ett och ett halvt års mellanrum. Det finns alltid en svenskspråkig klass i skolan och varje gång den äldre klassen åker ut på praktik så startar en ny klass med svenskspråkiga studeranden.

I vår utbildning ingår det en del valbara kurser som vi själva får välja. I höst har några av klassen valt att studera grunderna i arabiska medan en del kommer att gå en kurs i informationsteknik som innefattar ett besök till yrkesskolan Optima i Jakobstad. Kanske så syns vi där med någon av er?

Om det finns något ni undrar eller vill veta om polisutbildningen så kan ni som vanligt kontakta oss på julia.paavola(at)poliisi.fi eller david.bamm(at)poliisi.fi. Vi hörs och ses!

Julia & David

David Bamm Julia Paavola Polisstuderande bloggar sv