Navigointivalikko

Podcast Kaikkien poliisi sisältö

Keskustelua yhdenvertaisuudesta ja ääniä vähemmistöistä

Millaista on olla tummaihoinen poliisi Suomessa? Onko olemassa poliisitehtäviä, joissa sukupuolella on merkitystä? Mihin poliisien sateenkaarijärjestöä tarvitaan? Miksi poliisiin tarvitaan lisää kieli- ja kulttuuriosaamista?

Kaikkien poliisi? -podcastissa keskustellaan yhdenvertaisuudesta, monimuotoisuudesta ja vähemmistöistä poliisissa ja poliisin työssä.

Sarjan viisi jaksoa tuovat esiin erilaisista taustoista tulevia ihmisiä poliisin sisältä ja poliisin työhön liittyviä kysymyksiä monimuotoistuvassa yhteiskunnassa.

Poliisiammattikorkeakoulun tuottaman podcastin ensimmäinen jakso ilmestyi 11.12.2020 ja loput tammikuusta 2021 alkaen yleisimmillä podcast-alustoilla.

Kaikkien poliisi -podcastin logo.

 

Jakso 1: Vähemmistöjä viranomaisiksi - Miksi ja miten poliisista tehdään monimuotoisempi?

Millaista on olla maahanmuuttajana maijassa? Ovatko rasistiset asenteet ongelma poliisissa? Miksi poliisin ylipäänsä pitää olla monimuotoinen? Podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustellaan poliisin tavoitteesta saada riveihinsä enemmän erilaisista etnisistä sekä kieli- ja kulttuuritaustoista tulevia henkilöitä. Keskustelemassa ovat vanhemmat konstaapelit Taimi Komulainen ja Daniel Kalejaiye Oulun ja Itä-Suomen poliisilaitoksilta, poliisitarkastaja Måns Enqvist Poliisihallituksesta ja asiantuntija Anu-Rohima Mylläri Mieli ry:stä.

Jakson 1 tekstivastine

Jakso 2: Sateenkaariväki sinisissä - Miten lyhenne LGBT liittyy poliisiin?

Miksi poliiseilla on oma sateenkaarijärjestö? Miten ymmärrys sukupuolen ja seksuaalisuuden monimuotoisuudesta vaikuttaa poliisitoimintaan? Jaksossa keskustellaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä poliisissa ja poliisin työssä. Keskustelemassa ovat vanhempi rikoskonstaapeli Noora Halmeenlaakso Keskusrikospoliisista ja rikoskomisario Kalle da Silva Goncalves Helsingin poliisilaitokselta.

Jakson 2 tekstivastine

Podcast Kaikkien poliisi infolaatikko oikea palsta