SOTERIA - Online and Mobile Communications for Emergencies sisältö

SOTERIA – Online and Mobile Communications for Emergencies

Projektin aiheena on sosiaalisen median käyttö ja hyödyntäminen hätätilanteissa. Siinä tarkastellaan eri organisaatioiden tapoja ja mahdollisuuksia hyödyntää sosiaalista mediaa toiminnassaan ja kehitetään lisäksi suosituksia ja ohjeistuksia siitä, kuinka sosiaalinen media olisi mahdollista liittää osaksi hätä- ja häiriötilanneviestintää.

Sosiaalisen median ja mobiiliteknologian ominaisuudet ja ominaispiirteet voivat hyödyttää kriisiviestintää ja kriisinhallintaa. Uusien välineiden ja palveluiden avulla viranomaisviestintää voidaan kehittää perinteisestä yksisuuntaisesta ja tiedottavasta viestinnästä kohti kaksisuuntaista viestintää kansalaisten ja viranomaisten välillä. Kansalaiset voivat esimerkiksi tuottaa tapahtumapaikalta tietoa viranomaisten käyttöön hätätilanteen eri vaiheissa. Tällä hetkellä turvallisuus- ja pelastusviranomaisten toimintakäytännöt eivät kuitenkaan tue sosiaalisen median aktiivista hyödyntämistä kriisiviestinnässä.

Kesto: syyskuu 2014 – helmikuu 2017

Projektikumppanit: Koordinaattori Tekever (Portugali). Konsortioon kuuluu 17 partneria 10 maasta: Suomi, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Saksa ja Turkki. Konsortiossa on mukana yliopistoja, pieniä ja keskisuuria yrityksiä, tutkimus- ja teknologialaitoksia sekä loppukäyttäjiä ja asiantuntijoita.

Rahoitus: EU:n 7. puiteohjelma, kokonaisbudjetti runsaat 5 miljoonaa euroa, Polamkin saaman rahoituksen osuus runsaat 100 000 euroa

Yhteyshenkilöt Polamkissa: projektipäällikkö Terhi Kankaanranta. Sähköpostit ovat muotoa [email protected].

SOTERIA - Online and Mobile Communications for Emergencies linkkilista oikea palsta