Polamkissa valintakokeet ruotsinkieliseen poliisi (AMK) -tutkintoon

Julkaisuajankohta 22.2.2022 9.00
Uutinen

Psykologisia testejä, esseen kirjoittaminen, 1 500 metrin juoksu, voima- ja ketteryyskokeita – testaamme hakijoita valintakokeessa monilla eri tavoilla.

Ruotsinkielisen poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 22.–23.2. Poliisiammattikorkeakoululla Tampereella. Kokeeseen on ilmoittautunut noin 60 hakijaa joulu–tammikuun hakujaksolta.

– Otamme tietenkin koronavirustilanteen huomioon valintakoejärjestelyissä, jotta voimme pitää kokeet mahdollisimman turvallisesti. Tarjoamme hakijoille kokeen ajaksi hengityssuojat ja ohjeistamme hakijat huolehtimaan turvaväleistä, pesemään käsiä ja käyttämään käsidesiä. Sairaana tai koronavirukselle altistuneena Polamkin valintakokeeseen ei tietenkään saa osallistua, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala.

Valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu fyysinen testi, kirjallinen koe ja psykologisia testejä. Valintakoepäivä kestää yhteensä lähes kymmenen tuntia.

Eniten pisteitä soveltuvuuden arvioinnista

Ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen, joka on huhtikuussa 2022. Silloin hakijat osallistuvat yksilö- ja ryhmätehtävään, haastatteluun sekä soveltuvuusarviointia täydentäviin testeihin.

Eniten pisteitä valintakokeessa voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus loppupisteytyksessä on yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja fyysisen testin osuus on 20 prosenttia.

Valintaprosessiin kuuluvat myös terveystarkastus, huumausainetestaus, Suojelupoliisin tekemä turvallisuusselvitys ja uimataidon todistaminen.

Ruotsinkielinen poliisikoulutus alkaa 1,5 vuoden välein. Tältä hakujaksolta valitut opiskelijat aloittavat poliisiopintonsa tammikuussa 2023. Seuraava hakujakso suomenkieliseen koulutukseen järjestetään 3.5.‒6.6.2022.

Verkossa tietoa hakijoille

Olemme koonneet valintakokeeseen liittyvät tiedot verkkosivuillamme osoitteeseen polamk.fi/valintakoe. Sivuilta löydät muun muassa valintakoekirjan, ohjeet ja arviointiperusteet, videot fyysisestä testistä sekä esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä.

Lisätietoa opiskelijavalinnoista: [email protected]