Sinustako poliisi? Hae koulutukseen nyt!

Julkaisuajankohta 15.10.2021 9.55
Uutinen

Kiinnostaako poliisin työ kentällä vai sopisivatko rikostutkijan tehtävät sinulle paremmin? Poliisikoulutus antaa valmiudet monenlaisiin urapolkuihin!

Poliisiammattikorkeakoulu etsii uusia opiskelijoita elokuussa 2022 alkavaan suomenkieliseen poliisikoulutukseen. Hakujakso poliisi (AMK) -tutkintoon alkaa 15. lokakuuta ja päättyy 30. marraskuuta.

– Polamkista valmistuneille on tarjolla monipuolinen ammatti, ja opiskelijat pääsevät harjoittelemaan työtä jo koulutuksen aikana. Meillä opiskellaan paitsi lakipykäliä, myös esimerkiksi voimankäyttöä, psykologiaa, ajotekniikkaa, tietojärjestelmiä ja rikostutkintaa. Opintoihin kuuluu myös palkallinen harjoittelu poliisilaitoksella, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala.

Polamk ei ole mukana yhteishaussa, vaan suomenkieliseen koulutukseen on neljä hakujaksoa vuodessa. Uusi koulutusryhmä aloittaa opinnot yleensä tammikuussa, maaliskuussa, elokuussa ja lokakuussa. Ruotsinkielinen poliisi (AMK) -koulutus alkaa 1,5 vuoden välein. 

Verkkosivuillamme tietoa hakijoille

Poliisi (AMK) -tutkintoon haetaan sähköisen hakujärjestelmän eli nettihaun kautta. Valitsemme opiskelijat kaksivaiheisen valintakokeen perusteella. Valintakokeessa eniten pisteitä voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus on yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja fyysisen testin osuus on 20 prosenttia.

Olemme koonneet poliisikoulutukseen ja siihen hakemiseen liittyvät tiedot osoitteeseen polamk.fi/poliisiksi-amk. Verkkosivuilla voit tutustua esimerkiksi hakuvaatimuksiin ja valintakokeeseen. Sivuilta löytyvät myös valintakoekirja ja esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä sekä videot fyysisestä testistä.

Tämän hakujakson valintakokeessa tammikuussa 2022 on edelleen käytössä vuosien 2020–2021 valintakoekirja.

Lisätietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnoista: [email protected], p. 0295 418 301

Poliisiammattikorkeakoulu Poliisikoulutus Tampere