Sinustako poliisi? Hae koulutukseen nyt!

Julkaisuajankohta 27.6.2023 10.00
Uutinen

Kiinnostaako poliisin työ kentällä vai sopisivatko rikostutkijan tehtävät sinulle paremmin? Poliisikoulutus antaa valmiudet monenlaisiin urapolkuihin!

Poliisiammattikorkeakoulu etsii uusia opiskelijoita maaliskuussa 2024 alkavaan suomenkieliseen poliisikoulutukseen. Hakuaika poliisi (AMK) -tutkintoon alkaa 27. kesäkuuta ja päättyy 14. elokuuta.

– Polamkista valmistuneille on tarjolla monipuolinen ammatti, ja opiskelijat pääsevät harjoittelemaan työtä jo koulutuksen aikana. Meillä opiskellaan paitsi lakipykäliä, myös esimerkiksi voimankäyttöä, psykologiaa, ajotekniikkaa, tietojärjestelmiä ja rikostutkintaa. Opintoihin kuuluu myös palkallinen harjoittelu poliisilaitoksella, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala.

Polamk ei ole mukana yhteishaussa, vaan poliisikoulutukseen on omat hakuajat ja oma hakujärjestelmä. Suomenkielisessä koulutuksessa aloittaa uusi ryhmä yleensä tammikuussa, maaliskuussa, elokuussa ja lokakuussa. Ruotsinkielinen poliisikoulutus alkaa 1,5 vuoden välein, ja siihen on oma hakunsa. Hakuaika ruotsinkieliseen koulutukseen on juuri meneillään. Myös haku polis (YH) -koulutukseen päättyy 14.8.2023.

Verkkosivuillamme tietoa hakijoille

Olemme koonneet poliisikoulutukseen ja siihen hakemiseen liittyvät tiedot osoitteeseen polamk.fi/poliisiksi-amk. Verkkosivuilla voit tutustua esimerkiksi hakuvaatimuksiin ja valintakokeeseen. Sivuilta löytyvät myös valintakoekirja ja esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä sekä videot fyysisestä testistä.

– Kun olet tehnyt hakupäätöksen, aloita valmistautuminen valintakokeeseen heti. Perehdy hyvin valintakoekirjaan ja harjoittele esseen kirjoittamista. Treenaa fyysistä testiä varten – myös niin, että teet kaikki osakokeet peräkkäin eikä niin, että juokset yhtenä päivänä ja testaat penkkipunnerruksen toisena. Soveltuvuusosioon voit valmistautua ottamalla selvää poliisin koulutuksesta ja ammatista sekä pohtimalla omaa motivaatiotasi: miksi haluat poliisiksi?

Lisätietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnoista: [email protected]

Poliisiammattikorkeakoulu Poliisikoulutus Tampere