Uutta verkossa: poliisikoiragalleria esittelee Suomen poliisikoirat

Julkaisuajankohta 27.9.2023 10.26
Uutinen

Tervetuloa tutustumaan Suomen poliisikoiriin! Polamkin verkkosivujen poliisikoiragalleriasta selviää esimerkiksi, miltä näyttää Pörrö-niminen koira, montako bordercollieta Suomen poliisilla on ja millä poliisilaitoksella työskentelee Bomberboy.

Poliisikoiragalleria esittelee Suomen poliisin noin 250 koiraa. Voit selata galleriaa koirien virallisten nimien mukaisessa aakkosjärjestyksessä, etsiä hakusanalla tai suodattaa hakutuloksia ominaisuuksien mukaan.

– Jokaisesta koirasta kerrotaan sen rotu, sukupuoli, syntymäaika ja sijoituspaikka eli minkä poliisilaitoksen koira se on. Koiran tiedoissa näkyy myös työtehtävä eli onko se partiokoira vai erikoiskoira. Jos koira on Kennelliiton rekisterissä, pääset linkin kautta tutkimaan koiran tietoja jalostustietojärjestelmästä, kertoo poliisikoiralaitoksen johtaja, ylikomisario Pasi Kemppainen.

– Lisäksi poliisikoiragalleriassa on valokuva tällä hetkellä yli sadasta koirasta. Selaamalla kuvia ja koiragallerian tietoja huomaat, että poliisissa työskentelee hyvinkin erilaisia koiria: mukana on paimenkoirarotujen lisäksi muun muassa noutajia ja yksi terrierikin.

Koiragalleria löytyy Poliisiammattikorkeakoulun verkkosivuilta Poliisikoirakoulutus-osiosta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Osiossa on tietoa poliisikoirien koulutuksesta, koiranohjaajan työstä ja poliisikoiralaitoksesta. Polamkiin kuuluva poliisikoiralaitos hankkii ja omistaa kaikki Suomen poliisikoirat.

Poliisiammattikorkeakoulu Poliisikoulutus