Navigointivalikko

Haku ja valinta YAMK sisältö

Haku ja valinta

Voit hakea poliisi (ylempi AMK) -koulutukseen, jos sinulla on soveltuva aiempi koulutus ja työkokemus.

Aiempi koulutuksesi voi olla:

  • poliisi (AMK) -tutkinto
  • muu soveltuva korkeakoulututkinto
  • poliisin perustutkinto tai sitä vastaava poliisin peruskoulutus. Tässä tapauksessa suoritat ennen ylemmän korkeakoulututkinnon aloitusta muuntokoulutuksen Polamkissa.

Sinulla tulee olla aiemman tutkinnon suorittamisen jälkeen vähintään kolme vuotta työkokemusta sisäisen turvallisuuden alalta. Hakuohjeesta näet ne sisäisen turvallisuuden alan työnantajat, joiden palveluksessa vaadittava työkokemus kertyy. Julkaisemme ajantasaisen hakuohjeen tällä sivulla ja poliisin intranetissä viimeistään hakujakson alkaessa.

Poliisi (ylempi AMK) valintaperusteet

Hakuohje 2024

Hakeminen

Järjestämme hakujakson poliisi (ylempi AMK) -koulutukseen kerran vuodessa, yleensä alkuvuonna. Ilmoitamme hakujakson aikataulut tällä sivulla ja poliisin intranetissä viimeistään hakujakson alkaessa.

Haku 2024

Haku vuonna 2025 alkavaan poliisi (ylempi AMK) -tutkintoon on 15.1.–15.2.2024. Valintakokeen 1. vaihe (kirjallinen koe) on 17.4.2024 ja valintakokeen 2. vaihe (soveltuvuus) on 27.–30.8.2024.

Hakuohjeessa on tarkempi aikataulu ja tietoa valintakokeen lukumateriaalista.

Tutustu hakuohjeeseen 2024

Koulutus alkaa poliisi (AMK) -muuntokoulutuksena niillä hakijoilla, joilla ei ole suoritettuna korkeakoulututkintoa ennen tammikuuta 2024. Suoritettuaan muuntokoulutuksen opiskelija siirtyy suorittamaan poliisi (ylempi AMK) -tutkintoa.

Jos hakija on suorittanut korkeakoulututkinnon, hänet valitaan suoraan poliisi (ylempi AMK) -tutkintokoulutukseen, joka alkaa tammikuussa 2026. Koulutuksen voi aloittaa myös tammikuussa 2025, jos silloin alkavassa koulutusryhmässä on tilaa.

Jos et voi hakea poliisin koulutuskalenterin kautta, tilaa hakulomake Polamkin opiskelijavalinnoista: [email protected].

Valintakoe

Valintakoe on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa osallistut kirjalliseen kokeeseen, jonka teet Poliisiammattikorkeakoulussa tai Polamkin määrittämän poliisiyksikön tiloissa. Toisessa vaiheessa on soveltuvuuden arviointi, joka sisältää simulaatiotehtävän, henkilökohtaisen haastattelun ja psykologiset testit.

Valintakokeen osioiden painotus pisteytyksessä:

  • kirjallinen koe 40 %
  • soveltuvuuden arviointi 60 %

Koulutukseen valinta

Tiedotamme hakijoille opiskelijavalintapäätöksestä sähköisesti. Päätöksen mukana saat lisätietoa opiskelupaikan vastaanottamisesta ja muista koulutuksen aloitukseen liittyvistä asioista.

Haku ja valinta YAMK infolaatikko oikea palsta

Lisätietoa

Poliisissa työskentelevät saavat tarkempaa tietoa hakemisesta poliisin intranetistä.

Lisätietoa haku- ja valintamenettelystä saat myös Polamkin opiskelijavalinnoista:

[email protected]

p. 0295 418 301