Opetuksen arviointi - Poliisiammattikorkeakoulu
Murupolku
Navigointivalikko
Toimintakäsikirja Arvioi Opetuksen arviointi sisältö
Opetuksen ja oppimisen arviointi
Opiskelijalla on useita kanavia vaikuttamiseen ja palautteen antamiseen.
Opintojaksopalautejärjestelmä varmistaa opintojaksojemme laatua ja kehittämistä. Avoin palautekanava on aina avoinna ja opiskelija voi jättää sinne kritiikkiä, positiivista palautetta tai ideoita joko anonyymisti tai nimellä. Lisäksi arvioimme opetuksen ja oppimisympäristön tilaa sekä opiskelijan hyvinvointia säännöllisesti toistettavilla kyselyillä.
Arvioimme myös kansainvälisiä koulutuksia sekä niihin osallistumisen prosesseja keräämällä osallistujilta palautetta.
Toimintakäsikirja Arvioi Opetuksen arviointi haitari
Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekysely (AVOP) on tarkoitettu tutkinto-opiskelijoille. Ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta valmistuville on oma kyselynsä, jonka teemat ovat miltei samat. Pyydämme opiskelijoita vastaamaan kyselyyn silloin, kun he jättävät tutkintotodistushakemuksensa.
AVOP on kansallinen kysely ja se mahdollistaa opiskelijoidemme vastausten vertailun muiden ammattikorkeakouluopiskelijoiden vastauksiin. AVOP mittaa seuraavia asioita:
- opetusta ja oppimista monipuolisesti eri näkökulmista
- kansainvälisyyttä ja monikulttuurisuutta
- työelämäyhteyksiä ja neuvontaa
- harjoittelua
- opinnäytetyötä
- opiskelutyytyväisyyttä.
Hyödynnämme AVOPin tuottamaa tietoa opetussuunnitelmatyössä, opetuksessa, opintojen ohjauksessa, palveluiden ja oppimisympäristön kehittämisessä, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyössä sekä toimintamme vaikuttavuuden arvioinnissa.
Lisätietoja Polamkin henkilöstölle ja opiskelijoille:
AVOP-raportit (Poliisin intranet > Poliisiammattikorkeakoulu > Strategia ja laatu)
We collect feedback at least once an academic year on each course or part of course in degree education and specialisation studies. Feedback is given anonymously and treated in confidence. We use student feedback in the development of curricula and teaching.
The feedback form is consistent for all courses, and it measures especially students’ experiences of achieving the learning outcomes of each course. In addition to common questions, teachers may define their own questions for each course.
The course feedback process consists of the following steps:
- Students give feedback. If necessary, the teacher in charge reminds the students to give feed-back if the response activity appears to be low.
- The teacher in charge discusses the feedback received with the teachers who have participated in the implementation of the course.
- The teacher in charge provides response feedback within four weeks of the assessment of each implementation (course or part of a course). No response feedback or feedback report is pre-pared if the number of student feedback providers is less than 20% of fewer than five students of the course participants. However, the teacher in charge must inform the students that the response feedback cannot be given due to a low response rate.
- The Educational Developer compiles a feedback summary for the academic year. The summary also takes into account reports produced during the “Student as counsellor and influencer” course. The summary is published on the intranet of the educational institution network and discussed at the cooperation meeting of the Student Union and the Police University College. The summary is also sent to the Board of the Police University College for information.
- The feedback summary is discussed in the working group on curriculum development, the working group on education development and the education steering group, which decide on priorities for the next curriculum period.
- Course teachers take the feedback received into account in the planning and implementation of teaching.
More information for Police University College staff and students:
- Feedback compilation and responses to open feedback (Educational institution network’s intranet > Opiskelijalle > Palaute opinnoista)
- Course feedback process for degree education and specialisation studies (POL-2018-3365) (Police intranet > Poliisiammattikorkeakoulu > Koulutus > Palaute opinnoista or Educational institution network’s intranet > Opiskelijalle > Palaute opinnoista)
Hakijakyselyn kohderyhmä ovat poliisi (AMK) -koulutuksen hakijat. Selvitämme kyselyllä, millä tiedonlähteillä on ollut vaikutusta hakijan kiinnostuksen herättäjinä ja hakupäätöksen vahvistajina. Lisäksi kysely antaa tietoa hakijoiden tyytyväisyydestä eri tiedonlähteisiin, poliisin työnantajamielikuvasta sekä haku- ja valintaprosessin toimivuudesta.
Hakijakysely toteutetaan joka toinen vuosi.
Hyödynnämme hakijakyselyn tuottamaa tietoa opiskelijarekrytoinnin, viestinnän ja haku- ja valintaprosessien kehittämisessä.
Lisätietoja Polamkin henkilöstölle ja opiskelijoille:
Hakijakyselyjen raportit (Oppilaitosverkon intranet > Meidän Polamk > Laatu tai Poliisin intranet > Strategia ja laatu)
Koulutuksen vaikuttavuusarvioinnissa vähintään vuoden työssä olleet poliisit arvioivat poliisi (AMK) -koulutuksen antamia valmiuksia poliisityöhön. Vaikuttavuusarvioinnissa kysymme säännöllisin väliajoin myös lähiesimiesten arvioita valmistuneiden poliisien osaamisesta. Vaikuttavuusarviointi selvittää seuraavia asioita:
- poliisikoulutukseen ja poliisin ammattiin hakeutumisen motiiveja
- koulutuksesta valmistuneiden työllisyystilannetta
- valmistuneiden omaa arviota perusvalmiuksistaan poliisin ammattiin (fyysinen kunto, stressinsietokyky ja stressinhallinnan valmiudet sekä tiimityövalmiudet)
- valmistuneiden arviota omasta poliisityön perustietojen ja taitojen osaamisesta
- valmistuneiden arviota poliisikoulutuksesta poliisin ammatin osaamisvaatimusten näkökulmasta.
Hyödynnämme vaikuttavuusarvioinnin tuottamaa tietoa opetussuunnitelmatyössämme, toimintamme suunnittelussa ja toimintamme vaikuttavuuden arvioinnissa.
Tutustu myös:
Poliisikoulutuksen vaikuttavuusarviointi 2019 -raportti Theseus-palvelussa
Kaikki poliisikoulutuksen vaikuttavuusarviointiraportit löytyvät Theseus-palvelusta
Keräämme jokaisesta tutkintokoulutuksen ja erikoistumisopintojen opinto- tai osajaksosta palautteen vähintään kerran lukuvuodessa. Palaute annetaan nimettömänä ja se käsitellään luottamuksellisesti. Hyödynnämme opiskelijapalautetta opetussuunnitelmien ja opetuksen kehittämisessä.
Palautelomake on kaikilla opintojaksoilla yhteneväinen ja se mittaa etenkin opiskelijan kokemusta opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamisesta. Opettaja saa määritellä yhteisten kysymysten lisäksi omat opintojaksokohtaiset kysymyksensä.
Opintojaksopalauteprosessissa on seuraavat vaiheet:
- Opiskelija antaa palautteen. Vastuuopettaja muistuttaa tarvittaessa palautteen antamisesta, jos vastausaktiivisuus näyttää alhaiselta.
- Vastuuopettaja käsittelee saadun palautteen niiden opettajien kanssa, jotka ovat olleet mukana opintojakson toteutuksessa.
- Vastuuopettaja antaa vastauspalautteen annettu neljän viikon kuluessa kunkin toteutuksen (opintojakso tai osajakso) arvioinnista. Vastauspalautetta ja palauteraporttia ei laadita, mikäli opiskelijapalautteen antajia on opintojaksolle osallistuneista vähemmän kuin 20% tai alle viisi opiskelijaa. Vastuuopettajan tulee kuitenkin lähettää opiskelijoille tieto, ettei vastauspalautetta voi antaa alhaisen vastausprosentin vuoksi.
- Koulutussuunnittelija koostaa lukuvuosittaisen palauteyhteenvedon. Yhteenvedossa otetaan huomioon myös Opiskelija ohjaajana ja vaikuttajana -opintojaksolla tuotetut raportit. Yhteenveto julkaistaan oppilaitosverkon intranetissä ja se käsitellään Opiskelijakunnan ja Poliisiammattikorkeakoulun yhteistyökokouksessa. Yhteenveto toimitetaan myös Polamkin hallitukselle tiedoksi.
- Palauteyhteenveto käsitellään opetussuunnitelmien kehittämisryhmässä (ops-kehittämisryhmä), Opetuksen kehittämisryhmässä (Opeke) ja Koulutustoiminnan ohjausryhmässä (Koto-ohry) ja päätetään painopisteet seuraavalle opetussuunnitelmakaudelle.
- Opintojakson opettajat ottavat saadun palautteen huomioon opetuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.
Lisätietoa Polamkin henkilöstölle ja opiskelijoille:
Palautekoonnit ja vastaukset avoimiin palautteisiin (Oppilaitosverkon intranet > Opiskelijalle > Palaute opinnoista)
Tutkintokoulutuksen ja erikoistumisopintojen opintojaksopalauteprosessi (POL-2018-3365) (Poliisin intranet > Poliisiammattikorkeakoulu > Koulutus > Palaute opinnoista tai Oppilaitosverkon intranet > Opiskelijalle > Palaute opinnoista)
Opiskelijabarometrin kohderyhmään kuuluvat tutkinto-opiskelijat. Toteutamme kyselyn joka toinen vuosi. Se mittaa
- opiskelukykyä ja jaksamista
- päihteiden käyttöä
- kiusaamisen, häirinnän ja epäasiallisen kohtelun kokemuksia
- ohjauksen ja tukipalveluiden laatua
- oppimisympäristöä ja vaikuttamista.
Hyödynnämme opiskelijabarometrin tuottamaa tietoa opetussuunnitelmatyössä, opetuksessa, opintojen ohjauksessa, palveluiden ja oppimisympäristön kehittämisessä sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyössä. Opiskelijabarometristä saatavan tiedon käyttömahdollisuudet ovat laajat ja se on meille erittäin tärkeä väline toimintamme kehittämisessä.
Lisätietoa Polamkin henkilöstölle ja opiskelijoille:
Opiskelijabarometrien raportit (Oppilaitosverkon intranet > Meidän Polamk > Laatu tai Poliisin intranet > Strategia ja laatu)
Keräämme palautetta CEPOLin kansainvälisistä koulutuksista niille osallistuneilta suomalaisilta. Sähköisellä palautelomakkeella keräämämme palautteen perusteella pystymme tunnistamaan CEPOLin toiminnan vahvuuksia ja heikkouksia, joihin pyrimme vaikuttamaan osallistumalla CEPOLin päätöksentekoelinten kokouksiin. Arvioimme ja kehitämme palautteen avulla myös Polamkin CEPOL-tiimin omia prosesseja ja viestintää.
Lisäksi Polamkin Suomessa järjestämien CEPOL-koulutusten kaikilta osallistujilta kerätään palautetta CEPOLin omalla palautelomakkeella. Palautteen avulla kehitetään Polamkin toimintatapoja tulevien CEPOL-koulutusten järjestämisessä. CEPOL välittää edellisenä vuonna kerätyn palautteen aina myös vastaavan kurssin seuraavalle järjestäjälle.
Avoin palaute
Opiskelijat voivat antaa avointa palautetta Polamkin toiminnasta sähköisen palautekanavan, palautelaatikon, opettaja- ja opiskelijatuutorien kautta sekä opiskelijakunnan sähköisen palautekanavan kautta. Käsittelemme kaikki avoimen palautekanavan kautta tulleet aloitteet, kritiikit ja kiitokset ja vastaamme yhteystietonsa jättäneille. Anonyymit avoimet palautteet julkaisemme vastauksineen oppilaitosverkon intranetissä.
Opiskelijakunnan ja Poliisiammattikorkeakoulun yhteistyökokous
Yhteistyökokous on opiskelijalähtöinen foorumi, jossa keskustelemme säännöllisesti opiskelijoiden toiveista ja koulutuksen ajankohtaisista asioista. Valmistelemme kokouksen asialistan yhdessä opiskelijakunnan hallituksen kanssa. Kokoonnumme vähintään kerran lukukaudessa, tarvittaessa tiheämminkin. Kokouksissa seuraamme myös, mihin toimiin opiskelijoiden palaute on johtanut.
Korkeakoulupoliittinen vaikuttaminen -opintojaksolla kerätty palaute
Osa vapaavalintaiselle Korkeakoulupoliittisen vaikuttamisen opintojaksolle osallistuvista opiskelijoista kerää omalta aloitusryhmältään palautetta opetuksen ja muun toiminnan kehittämisen tueksi. Opiskelijoiden keskeiset havainnot koostetaan osaksi lukuvuosittaista opintojaksopalautekoontia.
Lisätietoa Polamkin henkilöstölle ja opiskelijoille:
Avoin palautekanava (Oppilaitosverkon intranet > Oikopolut tai Poliisin intranet > Oikopolut)
Opiskelijakunnan palautekanava (Oppilaitosverkon intranet > Oikopolut)
Yhteistyökokousten muistiot (Oppilaitosverkon intranet > Opiskelijalle > Opiskelijakunta tai Poliisin intranet > Päätöksenteko ja valmistelu)