Navigointivalikko

Sinin tarina sisältö

"Pitkät päivät jaksaa hyvässä porukassa"

Poliisiopiskelija Sini Laitila:

Minulle poliisin ammatti on se klassinen lapsuudenhaave, johon vaikutti isäni ura poliisina. Muiden auttaminen on aina ollut minulle tärkeää, ja haluan antaa panokseni kotimaan sisäiseen turvallisuuteen.

Keskinäinen luottamus on tärkeää

Poliisina täytyy voida luottaa työkaveriin ja olla itse luottamuksen arvoinen. Kollegaan turvaudutaan, oli sitten kyse kenttäpartion tiukoista tilanteista tai tutkijasta, joka jumittaa jutussaan.

Tiimityöskentely korostuu jo kouluaikana: olemme hitsautuneet yhteen ja autamme toisiamme onnistumaan. Pitkät päivät jaksaa paremmin, kun ympärillä on hyvä ryhmä. Aina ei mene kuin elokuvissa, mutta siitä otetaan yhdessä opiksi eikä epäonnistuminen pelota.

Jos pitäisi nostaa yksi ominaisuus ylitse muiden, minusta poliisiksi sopii ihminen, joka on tiimipelaaja. Yhdessä olemme voimakkaampia ottamaan vastaan työn ja tulevaisuuden tuomia haasteita.

Sinnikkäästi harjoittelemalla valintakokeisiin

Jaan varmasti monen tunteen siinä, että valintakokeissa jännitin eniten fyysisiä testejä, vaikka ne ovat vain osa kokeista. Jokainen piste vie kuitenkin lähemmäksi opiskelupaikkaa, joten kävin sinnikkäästi lenkillä ja kuntosalilla.

Muistan aloittaneeni salilla penkkipunnerruksen pelkällä tangolla ja heittäneeni ylävitoset ystäväni kanssa, kun sain ensimmäistä kertaa vaaditun määrän kiloja nousemaan. Silloin tunsin olevani lähempänä opiskelupaikkaa kuin koskaan.

Luin valintakoekirjan useaan otteeseen itse ja tein siitä muistiinpanoja. Laitoin jopa erään ystäväni lukemaan kirjaa minulle ääneen. Palaan jälleen yhteisöllisyyden voimaan: toisten tuella pystyy mihin vain. Soveltuvuusarviointiin on vaikea valmistautua ennalta muuten kuin nukkumalla hyvin ja olemalla oma rehellinen itsensä.

Työ kasvattaa ammatillisesti ja henkilökohtaisesti

Toivon tulevalta uraltani tietysti sekä mahdollisuuksia että haasteita. Haluan hoitaa ihmisten asioita niin, että luottamus poliisiin säilyy. Poliisin työ antaa mahdollisuuksia edetä ja kehittää itseäni aina vaativimpiin tehtäviin. Uskon valitsemani ammatin kehittävän minua niin ammattilaisena kuin henkilökohtaisestikin.

Opiskelijatarinat Sini kuva

Sini Laitila virkapuku päällä kuusen edessä.

Sinin tarina sitaattinosto

Poliisiksi sopii ihminen, joka on tiimipelaaja.

Opiskelijatarinat infolaatikko oikea palsta kaikilla sivuilla

Lue lisää opiskelijaelämästä

Myös Polamkin opiskelijabloggaajat kertovat kokemuksiaan opintojen ajalta.

Seuraa opiskelijablogeja

Instagram-tilillämme on poliisiopiskelijoiden otoksia kampukselta ja työharjoittelusta.

Katso kuvat Instagramissa

Tutustu Polamkin muihin somekanaviin