Polamkissa valintakokeet elokuussa 2024 alkavaan poliisi (AMK) -koulutukseen

Julkaisuajankohta 19.1.2024 8.00
Uutinen

Psykologisia testejä, esseen kirjoittaminen, 1 500 metrin juoksu, voima- ja ketteryyskokeita – testaamme hakijoita valintakokeessa monilla eri tavoilla.

Suomenkielisen poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 19.1. ja 22.1. sekä 24.–26.1.2024 Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Kokeeseen osallistuu viiden päivän aikana yhteensä noin 600 hakijaa loka–marraskuun hakujaksolta.

– Valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu psykologisia testejä, kirjallinen koe ja neliosainen fyysinen testi. Yksittäisen hakijan valintakoepäivä kestää yhteensä lähes kymmenen tuntia, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö, komisario Johanna Guessous.

– Kutsumme valintakokeeseen kaikki hakijat, jotka täyttävät hakuvaatimukset. Näitä vaatimuksia ovat Suomen kansalaisuus, nuhteettomuus, riittävä koulutustausta, sopiva terveydentila ja B-luokan ajokortti. Valintakokeessa kaikki hakijat ovat "samalla viivalla", eli menestys kokeessa ratkaisee jatkoonpääsyn. Kannattaa siis etukäteen valmistautua huolellisesti kokeen kaikkiin osa-alueisiin!

Valintakokeen ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen, joka on maaliskuussa 2024. Silloin hakijat osallistuvat yksilö- ja ryhmätehtävään, haastatteluun sekä soveltuvuusarviointia täydentäviin testeihin.

Eniten pisteitä soveltuvuuden arvioinnista

Eniten pisteitä valintakokeessa voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus loppupisteytyksessä on yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja fyysisen testin osuus on 20 prosenttia.

Valintaprosessiin kuuluvat myös terveystarkastus, huumausainetestaus, Suojelupoliisin tekemä turvallisuusselvitys ja uimataidon todistaminen.

Koulutukseen valitut opiskelijat aloittavat poliisiopintonsa elokuussa 2024.

Verkossa tietoa hakijoille

Olemme koonneet valintakokeeseen liittyvät tiedot verkkosivuillamme osoitteeseen polamk.fi/valintakoe. Sivuilta löydät muun muassa valintakoekirjan, ohjeet ja arviointiperusteet, videot fyysisestä testistä sekä esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä.

Haku lokakuussa 2024 alkavaan suomenkieliseen poliisi (AMK) -koulutukseen on parhaillaan meneillään. Ehdit hakuun mukaan, kun täytät hakemuksen viimeistään 22.2.2024 kello 16.15 mennessä. Huomaathan, että valintakokeessa huhtikuussa 2024 on käytössä uusittu valintakoekirja.

Lisätietoa opiskelijavalinnoista: [email protected]

Poliisiammattikorkeakoulu Poliisikoulutus Tampere