Polamkissa valintakokeet poliisi (AMK) -koulutukseen

Julkaisuajankohta 18.9.2023 9.00
Uutinen

Psykologisia testejä, esseen kirjoittaminen, 1 500 metrin juoksu, voima- ja ketteryyskokeita – testaamme hakijoita valintakokeessa monilla eri tavoilla.

Suomenkielisen poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 18.–22.9.2023 Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Kokeeseen osallistuu noin 500 hakijaa kesä–elokuun hakujaksolta. Ruotsinkielisen poliisikoulutuksen valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 26.9., ja osallistujia kokeessa on noin 60.

– Valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu psykologisia testejä, kirjallinen koe ja fyysinen testi. Valintakoepäivä kestää yhteensä lähes kymmenen tuntia, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala.

Valintakokeen ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen, joka on marraskuussa 2023. Silloin hakijat osallistuvat yksilö- ja ryhmätehtävään, haastatteluun sekä soveltuvuusarviointia täydentäviin testeihin.

Eniten pisteitä soveltuvuuden arvioinnista

Eniten pisteitä valintakokeessa voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus loppupisteytyksessä on yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja fyysisen testin osuus on 20 prosenttia.

Valintaprosessiin kuuluvat myös terveystarkastus, huumausainetestaus, Suojelupoliisin tekemä turvallisuusselvitys ja uimataidon todistaminen.

Suomenkieliseen koulutukseen valitut opiskelijat aloittavat poliisiopintonsa maaliskuussa 2024 ja ruotsinkieliseen koulutukseen valitut elokuussa 2024.

Verkossa tietoa hakijoille

Olemme koonneet valintakokeeseen liittyvät tiedot verkkosivuillamme osoitteeseen polamk.fi/valintakoe. Sivuilta löydät muun muassa valintakoekirjan, ohjeet ja arviointiperusteet, videot fyysisestä testistä sekä esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä.

Seuraava hakuaika suomenkieliseen poliisi (AMK) -koulutukseen on 3.10.–20.11.2023. Hakujaksolta valitaan opiskelijat elokuussa 2024 alkavaan poliisikoulutukseen.

Lisätietoa opiskelijavalinnoista: [email protected]

Poliisiammattikorkeakoulu Poliisikoulutus Tampere