Polamkissa valintakokeet poliisi (AMK) -tutkintoon

Julkaisuajankohta 12.8.2021 9.00
Uutinen

Psykologisia testejä, esseen kirjoittaminen, 1 500 metrin juoksu, voima- ja ketteryyskokeita – testaamme hakijoita valintakokeessa monilla eri tavoilla.

Poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 12.–13.8. ja 16.–20.8. Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Kokeeseen on ilmoittautunut noin 800 hakijaa helmi–maaliskuun hakujaksolta.

– Otamme tietenkin koronavirustilanteen huomioon valintakoejärjestelyissä, jotta voimme pitää kokeet mahdollisimman turvallisesti. Koko korona-ajan olemme jakaneet hakijat valintakokeissa normaalia pienempiin ryhmiin ja järjestäneet sen takia useampia koepäiviä, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala.

– Tarjoamme hakijoille kokeen ajaksi hengityssuojat ja ohjeistamme hakijat huolehtimaan turvaväleistä, pesemään käsiä ja käyttämään käsidesiä. Sairaana tai koronavirukselle altistuneena Polamkin valintakokeeseen ei tietenkään saa osallistua.

Eniten pisteitä soveltuvuuden arvioinnista

Valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu fyysinen testi, kirjallinen koe ja psykologisia testejä. Valintakoepäivä kestää yhteensä lähes kymmenen tuntia.

Ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen, joka on syys- ja lokakuun vaihteessa 2021. Silloin hakijat osallistuvat yksilö- ja ryhmätehtävään, haastatteluun sekä soveltuvuusarviointia täydentäviin testeihin.

Eniten pisteitä valintakokeessa voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus loppupisteytyksessä on yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja fyysisen testin osuus on 20 prosenttia.

Valintaprosessiin kuuluvat myös terveystarkastus, huumausainetestaus, Suojelupoliisin tekemä turvallisuusselvitys ja uimataidon todistaminen.

Hakujaksolta valitut opiskelijat aloittavat poliisiopintonsa tammikuussa 2022.

Verkossa tietoa hakijoille

Olemme koonneet poliisi (AMK) -valintakokeeseen liittyvät tiedot verkkosivuillamme osoitteeseen polamk.fi/valintakoe. Sivuilta löydät muun muassa valintakoekirjan, ohjeet ja arviointiperusteet, videot fyysisestä testistä sekä esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä.

Tutustu verkkosivujemme Valintakoe-osioon

Lisätietoa opiskelijavalinnoista: [email protected]