Polamkissa valintakokeet poliisi (AMK) -tutkintoon

Julkaisuajankohta 5.4.2022 9.00
Uutinen

Psykologisia testejä, esseen kirjoittaminen, 1 500 metrin juoksu, voima- ja ketteryyskokeita – testaamme hakijoita valintakokeessa monilla eri tavoilla.

Suomenkielisen poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 5.–8.4. ja 11.–13.4. Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Kokeeseen on ilmoittautunut noin 550 hakijaa tammi–helmikuun hakujaksolta.

– Teemme tietenkin kaikki koejärjestelyt siten, että voimme pitää valintakokeet mahdollisimman turvallisesti. Koko korona-ajan olemme jakaneet hakijat valintakokeissa normaalia pienempiin ryhmiin ja järjestäneet sen takia useampia koepäiviä, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala.

– Tarjoamme hakijoille kokeen ajaksi hengityssuojat ja ohjeistamme hakijat huolehtimaan turvaväleistä, pesemään käsiä ja käyttämään käsidesiä. Sairaana tai koronavirukselle altistuneena Polamkin valintakokeeseen ei tietenkään saa osallistua.

Eniten pisteitä soveltuvuuden arvioinnista

Valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu fyysinen testi, kirjallinen koe ja psykologisia testejä. Valintakoepäivä kestää yhteensä lähes kymmenen tuntia.

Ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen, joka on touko–kesäkuussa 2022. Silloin hakijat osallistuvat yksilö- ja ryhmätehtävään, haastatteluun sekä soveltuvuusarviointia täydentäviin testeihin.

Eniten pisteitä valintakokeessa voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus loppupisteytyksessä on yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja fyysisen testin osuus on 20 prosenttia.

Valintaprosessiin kuuluvat myös terveystarkastus, huumausainetestaus, Suojelupoliisin tekemä turvallisuusselvitys ja uimataidon todistaminen.

Hakujaksolta valitut opiskelijat aloittavat poliisiopintonsa lokakuussa 2022.

Verkossa tietoa hakijoille

Olemme koonneet valintakokeeseen liittyvät tiedot verkkosivuillamme osoitteeseen polamk.fi/valintakoe. Sivuilta löydät muun muassa valintakoekirjan, ohjeet ja arviointiperusteet, videot fyysisestä testistä sekä esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä.

Seuraava hakujakso poliisi (AMK) -koulutukseen on 3.5.‒6.6.2022.

Lisätietoa opiskelijavalinnoista: [email protected]