Procsead-projektissa tutkitaan lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa verkossa

Julkaisuajankohta 12.1.2021 9.40
Uutinen

Lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa esittävän materiaalin levitys verkkoympäristössä on yleistynyt viime vuosina merkittävästi. Samalla myös raakaa materiaalia ilmenee yhä useammin.

Poliisiammattikorkeakoulussa alkanut Procsead-projekti on osa Suojellaan Lapsia ry:n johtamaa ReDirection-hanketta, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä lapsiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa todistavan materiaalin käyttöä ja levitystä pimeässä verkossa. Poliisiammattikorkeakoulun projekti tuo ReDirection-hankkeeseen teknistä ja tutkimuksellista osaamista.

- Tavoitteena on selvittää, miten ja miksi jotkut käyttäjät päätyvät etsimään laitonta kuvamateriaalia ja minkälaisia käyttäjäryhmiä sillä on. Tuottamalla uutta tietoa pystymme paremmin torjumaan lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa, sanoo Procseadin projektipäällikkö, tutkija Salla Huikuri.

ReDirection-hankkeessa kehitetään myös omahoito-ohjelma henkilöille, jotka etsivät ja käyttävät laitonta materiaalia verkossa.

Kaksivuotisen ReDirection-hankkeen rahoittaa kansainvälinen End Violence -organisaatio. Poliisiammattikorkeakoulun rahoitusosuus on 112 000 euroa.