Sinustako poliisi? Hae koulutukseen nyt!

Julkaisuajankohta 18.1.2022 10.00
Uutinen

Kiinnostaako poliisin työ kentällä vai sopisivatko rikostutkijan tehtävät sinulle paremmin? Poliisikoulutus antaa valmiudet monenlaisiin urapolkuihin!

Poliisiammattikorkeakoulu etsii uusia opiskelijoita lokakuussa 2022 alkavaan suomenkieliseen poliisikoulutukseen. Hakujakso poliisi (AMK) -tutkintoon alkaa 18. tammikuuta ja päättyy 17. helmikuuta.

– Polamkista valmistuneille on tarjolla monipuolinen ammatti, ja opiskelijat pääsevät harjoittelemaan työtä jo koulutuksen aikana. Meillä opiskellaan paitsi lakipykäliä, myös esimerkiksi voimankäyttöä, psykologiaa, ajotekniikkaa, tietojärjestelmiä ja rikostutkintaa. Opintoihin kuuluu myös palkallinen harjoittelu poliisilaitoksella, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala.

Polamk ei ole mukana yhteishaussa, vaan suomenkieliseen koulutukseen on neljä hakujaksoa vuodessa. Uusi koulutusryhmä aloittaa opinnot yleensä tammikuussa, maaliskuussa, elokuussa ja lokakuussa. Ruotsinkielinen poliisi (AMK) -koulutus alkaa 1,5 vuoden välein.

Valintakoekirja uudistettu

Polamkin valintakoekirja ”Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki” on uudistettu. Uusi valintakoekirja on käytössä ensimmäisen kerran nyt alkavalla hakujaksolla. Tämän hakujakson valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään huhtikuussa 2022.

Valintakoekirja tarjoaa ajantasaisia ja realistisia näkökulmia siihen, millaista poliisin työ todellisuudessa on. Kirjan päivitetyssä versiossa puolet artikkeleista on uusia.

Polamkin valintakoekirja on saatavilla maksutta Theseus-palvelussa PDF-versiona, e-kirjana ja MP3-tiedostona. Äänikirjana ja e-kirjana (EPUB) valintakoekirja on tarjolla useissa palveluissa. Painettua kirjaa tulee myyntiin useisiin kirjaverkkokauppoihin ja kirjakauppoihin.

Verkkosivuillamme tietoa hakijoille

Poliisi (AMK) -tutkintoon haetaan sähköisen hakujärjestelmän eli nettihaun kautta. Valitsemme opiskelijat kaksivaiheisen valintakokeen perusteella. Valintakokeessa eniten pisteitä voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus on yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja fyysisen testin osuus on 20 prosenttia.

Olemme koonneet poliisikoulutukseen ja siihen hakemiseen liittyvät tiedot osoitteeseen polamk.fi/poliisiksi-amk. Verkkosivuilla voit tutustua esimerkiksi hakuvaatimuksiin ja valintakokeeseen. Sivuilta löytyvät myös valintakoekirja ja esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä sekä videot fyysisestä testistä.

Lisätietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnoista: [email protected], p. 0295 418 301

Etusivun uutinen Poliisiammattikorkeakoulu Poliisikoulutus Tampere