Uusi valintakoekirja julkaistu

Julkaisuajankohta 17.1.2022 9.46
Uutinen

Polamkin valintakoekirja ”Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki” on uudistettu. Uusi kirja on käytössä ensimmäisen kerran poliisi (AMK) -valintakokeessa huhtikuussa 2022.

Poliisi (AMK) -koulutuksen valintakokeeseen kuuluu kirjallinen koe, jossa hakijat kirjoittavat esseen. Taustamateriaalina esseessä on valintakoekirja, joka sisältää 18 artikkelia eli 18 erilaista näkökulmaa poliisin työhön.

– Valintakoekirja tarjoaa ajantasaisia ja realistisia näkökulmia siihen, millaista poliisin työ todellisuudessa on. Kirjan päivitetyssä versiossa puolet artikkeleista on uusia. Teemoja ovat muun muassa nettipoliisin työ, vuorovaikutustaidot, paljastava tutkinta sekä poliisityön eettiset kysymykset ja fyysiset vaatimukset, kertoo kirjan toimittaja, Polamkin poliisiviestinnän lehtori Marko Vesterbacka.

– Suurin osa artikkelien kirjoittajista on poliiseja, mutta mukana on myös tutkija- ja opettajanäkemystä. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että osa tämän uusimman painoksen kirjoittajista on poliisina virkaiältään sen verran nuoria, että he ovat itsekin lukeneet kirjan aiempia painoksia poliisikoulutukseen pyrkiessään.

Ensimmäinen ”Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki” -kirja julkaistiin vuonna 2014. Valintakoekirja on uudistettu sen jälkeen kahden vuoden välein, eli uusin teos on kirjan viides versio.

Saatavilla myös äänikirjana

Uusien kirjoittajien ja teemojen lisäksi uutta tämänkertaisessa kirjassa on se, että suomenkielisessä kirjassa on myös yksi ruotsinkielinen ja yksi englanninkielinen artikkeli. Myös näitä artikkeleita voidaan käyttää kirjallisen kokeen taustamateriaalina.

Uudistettu valintakoekirja on käytössä ensimmäisen kerran hakujaksolla, joka alkaa 18.1.2022. Tämän hakujakson valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään huhtikuussa 2022. Maaliskuun 2022 valintakokeessa (hakujakso loka–marraskuussa 2021) on siis vielä käytössä aiempi valintakoekirja.

Polamkin valintakoekirja on saatavilla maksutta Theseus-palvelussa PDF-versiona ja MP3-tiedostona. Äänikirjana ja e-kirjana (EPUB) valintakoekirja on tarjolla useissa palveluissa. Painettua kirjaa tulee myyntiin useisiin kirjaverkkokauppoihin ja kirjakauppoihin. Linkit Theseukseen ja ääni/e-kirjapalveluihin löydät verkkosivuiltamme Valintakoekirja-sivulta. Samalla sivulla on linkit myös kirjan aiempiin versioihin.