Murupolku

Navigointivalikko

Pelipoliisitoiminnan osaamisen ja rakenteiden kehittäminen (PELIPOLIISI) sisältö

Pelipoliisitoiminnan osaamisen ja rakenteiden kehittäminen (PELIPOLIISI)

PELIPOLIISI-hanke kehittää uutta moniammatillista toimintaa, joka ennaltaehkäisee ja torjuu lapsiin kohdistuvaa haitallista toimintaa ja rikollisuutta digipelimaailmassa. Tavoitteena on parantaa poliisin saavutettavuutta ja toimintavalmiuksia pelialustoilla ja keskustelufoorumeilla sekä tarjota apua riskiryhmille ja rikosten uhreille. Hankkeessa keskitytään erityisesti lapsiin kohdistuvaan seksuaaliväkivaltaan, kyberrikollisuuteen sekä väkivaltaiseen radikalisoitumiseen ja ekstremismiin. Pelitoiminnalla pyritään myös ehkäisemään ja torjumaan viharikollisuutta.

Tavoiteltu vaikuttavuus:

  • Pelitoiminta parantaa poliisin ja kumppaneiden ennakoivaa tilannekuvaa digipelimaailmassa esiintyvistä ilmiöistä ja trendeistä.
  • Tuloksena syntyy konsepti ja koulutusmalli poliisin pelitoiminnalle, johon sisältyy koulutuspaketti ja käsikirjat eri kohderyhmille.
  • Poliisin yksiköt hyödyntävät pelitoimintaa rikostorjunnan ja tietojohtoisen ennalta estävän toiminnan tukena.
  • Hankkeen aikana luodaan valtakunnallinen verkosto ja koordinaatiopisteet pelipoliisitoiminnalle sekä pohjaa kansainväliselle yhteistyölle.

Kesto: huhtikuu 2024 – maaliskuu 2027

Projektikumppani: Pohjanmaan poliisilaitos ja Poliisihallitus. Toteutuksesta vastaava tiimi tekee myös yhteistyötä Keskusrikospoliisin Cybercrime Exit -hankkeen kanssa.

Rahoitus: Hankkeelle on myönnetty 90 prosentin tuki EU:n sisäisen turvallisuuden rahastosta (ISF). Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 694 000 euroa.

Yhteyshenkilö Polamkissa: Projektipäällikkö, tutkija Pirjo Jukarainen. Yhteyshenkilöt Pohjanmaan poliisilaitoksella: ylikomisario Mika Jylhä ja rikoskomisario Jukka Kero. Sähköpostit ovat muotoa [email protected].

Euroopan unionin osarahoittama logo

Euroopan unionin osarahoittama -logo.

Pelipoliisitoiminnan osaamisen ja rakenteiden kehittäminen (PELIPOLIISI) linkkilista oikea palsta