Poliisikoiralaitos tutustu tiloihimme sisältö ruotsi

Tutustu tiloihimme

Poliisikoiralaitoksen tilat sijaitsevat Hämeenlinnan Rinkelinmäellä. Meillä on seitsemän hehtaarin alue, jossa on luokka-, majoitus- ja toimisto­tilojen lisäksi koiratarha sekä erilaisia koulutusalueita ja harjoitus­tiloja.

Saat lisätietoa kuvasta, kun klikkaat kuvaa tai sen nimeä.

Poliisikoiralaitos tutustu tiloihimme kuvagalleria

 • Punainen hirsirakennus, taustalla puita.

  Hirsitaloja vuodelta 1927

  Poliisikoirien koulutus alkoi Hämeenlinnan Rinkelinmäellä vuonna 1927. Osa toiminnoista on edelleen "koiramäen" alkuperäisissä, peruskorjatuissa hirsitaloissa.
   

 • Punainen puurakennus, taustalla puita.

  Koiranohjaajien majoitus­rakennus

  Poliisikoiralaitoksen tilat on suunniteltu juuri poliisikoirakoulutusta ja siihen liittyvää toimintaa varten. Kuvassa opiskelijoiden eli koiranohjaajien majoitusrakennus.

 • Koira haistelee seinällä olevia purkkeja, etualalla koiranohjaaja.

  Monenlaisia koulutustiloja

  Poliisikoiranohjaajat harjoittelevat koiriensa kanssa Hämeenlinnan "koiramäellä" poliisikoiratoiminnan eri osa-alueita, esimerkiksi voimankäyttöä ja hajujen tunnistamista. Kuvassa koira etsii harjoitus­luokassa purkkiin piilotettua hajua.

 • Koiratarhan katettu ulkoalue, jossa kävelee virkapukuinen poliisi vierellään hihnassa koira.

  Koiratarha yli 20 koiralle

  Poliisikoiralaitoksen koiratarhassa on paikka yli 20 koiralle. Jokaiselle koiralle on oma lämmitetty tila, ja koirat myös pääsevät halutessaan kuvassa näkyvälle ulkoilualueelle.
   

 • Virkapukuinen poliisi keittiössä selästä päin kuvattuna, selässä näkyy POLIISI-teksti. Huoneessa on muun muassa koiran ruokakuppeja ja keittiökoneita.

  Hyvää hoitoa koirille

  Koirien hyvinvointi on ollut tärkeä tekijä tilojen suunnittelussa. Kuvassa koiratarhan yhteydessä sijaitseva keittiö. Samassa rakennuksessa on myös koirien pesupaikka.
   

 • Metsämaisema, jossa näkyy punainen rakennus ja portaat, joissa kulkee virkapukuinen poliisi ja koira.

  Luonnon keskellä

  Poliisikoiralaitoksen tilat ovat luonnon keskellä Hämeenlinnan Rinkelinmäellä. Alue on yhteensä seitsemän hehtaarin kokoinen.