Poliisikoiralaitos tutustu tiloihimme sisältö ruotsi

Bekanta dig med våra lokaler

Polishundsinrättningens lokaler ligger i Rinkelinmäki i Tavastehus. Vi har ett område på sju hektar, där det förutom klassrum, övernattnings- och kontorsutrymmen också finns en hundgård och olika utbildningsområden och träningsutrymmen.

Du får mer information om bilden när du klickar på bilden eller dess namn.

Poliisikoiralaitos tutustu tiloihimme kuvagalleria ruotsi

 • Röd timmerbyggnad, i bakgrunden träd.

  Timmerhus från 1927

  Utbildningen av polishundar inleddes i Rinkelinmäki i Tavastehus 1927. En del av verksamheterna finns fortfarande i de ursprungliga, ombyggda timmerhusen på "Hundbacka".

 • Röd träbyggnad, i bakgrunden träd.

  Inkvarterings­byggnad för hundförare

  Polishundsinrättningens lokaler är planerade just för polishund­utbildningen och verksamheten i anslutning till den. På bilden inkvarteringsbyggnaden för studerande, det vill säga hundförare.

 • Hunden nosar på burkar längs en vägg, i förgrunden hundföraren.

  Mångsidiga utbildnings­lokaler

  Polishundförarna övar tillsammans med sina hundar olika delområden av polishund­verksamheten på "Hundbacka" i Tavastehus, till exempel användning av maktmedel och identifiering av dofter. På bilden söker hunden doft som gömts i en burk i övningsklassen.

 • Hundgårdens täckta utomhusområde, där en polis i uniform går bredvid sig med en hund i koppel.

  Hundgård för över 20 hundar

  Polishundsinrättningens hundgård har plats för över 20 hundar. Varje hund har ett eget uppvärmt utrymme och om de vill kan de också ta sig till rastområdet som syns på bilden.

 • Ryggen av en polis i uniform som står i köket, på ryggen syns texten POLIISI. I köket finns bland annat matkoppar för hundar och köksmaskiner.

  Bra vård av hundarna

  Hundarnas välbefinnande har varit en viktig faktor i planeringen av lokalerna. På bilden visas köket i anslutning till hundgården. I samma byggnad finns också en tvättplats för hundar.

 • Skogslandskap med en röd byggnad och trappor där det går en polis i uniform med hund.

  Mitt i naturen

  Polishundsinrättningens lokaler ligger mitt i naturen i Rinkelinmäki i Tavastehus. Området är sammanlagt sju hektar stort.