Uusi valintakoekirja julkaistu ruotsiksi

Julkaisuajankohta 14.4.2022 9.51
Uutinen

Polamkin uudistettu valintakoekirja ”Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki” on julkaistu ruotsiksi. Kirja on käytössä ruotsinkielisen poliisi (AMK) -koulutuksen valintakokeessa elokuussa 2022.

Poliisi (AMK) -koulutuksen valintakokeeseen kuuluu kirjallinen koe, jossa hakijat kirjoittavat esseen. Taustamateriaalina esseessä on valintakoekirja, joka sisältää 18 artikkelia eli 18 erilaista näkökulmaa poliisin työhön. Kirjan päivitetyssä versiossa puolet artikkeleista on uusia.

Uusien kirjoittajien ja teemojen lisäksi uutta tämänkertaisessa kirjassa on se, että ruotsinkielisessä kirjassa on myös yksi suomenkielinen ja yksi englanninkielinen artikkeli. Ruotsinkielisessä valintakokeessa ei kuitenkaan käytetä taustamateriaalina suomenkielistä artikkelia. Englanninkielinen artikkeli voi olla kirjallisen kokeen lähdeaineistona.

Saatavilla myös äänikirjana

Valintakoekirja on saatavilla maksutta Theseus-palvelussa PDF-versiona ja MP3-tiedostona. Äänikirjana ja e-kirjana (EPUB) teos on tarjolla useissa palveluissa. Painettua kirjaa tulee myyntiin kirjaverkkokauppoihin ja kirjakauppoihin. Linkit Theseukseen ja ääni/e-kirjapalveluihin löydät verkkosivuiltamme Valintakoekirja-sivulta.

Ensimmäinen ”Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki” -kirja julkaistiin vuonna 2014. Valintakoekirja on uudistettu sen jälkeen kahden vuoden välein, eli uusin teos on kirjan viides versio.

Uutista päivitetty 2.5.2022: Ruotsinkielisessä valintakokeessa ei käytetä taustamateriaalina suomenkielistä artikkelia.