Fake nEws Risk MItigator (FERMI) sisältö

Fake nEws Risk MItigator (FERMI)

FERMI-hanke kehittää ja ottaa käyttöön keinoälypohjaisen teknisen ratkaisun, jonka avulla havaitaan ja analysoidaan disinformaatiota ja valeuutisia muun muassa sosiaalisessa mediassa. Samalla ennakoidaan disinformaation ja valeuutisten vaikutuksia muihin rikoksiin sekä tietoverkossa että reaalimaailmassa ja esitetään ratkaisuja niiden torjumiseen.

Hanke auttaa EU:n poliisiviranomaisia valvomaan disinformaation ja valeuutisten leviämistä ja tekemään turvallisuusvastatoimia. Hanke tuottaa myös koulutusmateriaalia eurooppalaisille poliisiviranomaisille, muille ammattilaisille sekä sidosryhmille ja EU-kansalaisille. Koulutusmateriaalin avulla torjutaan disinformaation ja valeuutisten leviämistä ja lisätään digitaalista luottamusta (digital trust).

Kesto: lokakuu 2022 – syyskuu 2025

Projektikumppanit: Hochschule für den öffentlichen Dients in Bayern (pääkoordinaattori) ja 16 muuta organisaatiota Euroopasta

Rahoitus: EU:n Horisontti 2021 -ohjelma. Kokonaisbudjetti noin 4,5 miljoonaa euroa, josta Poliisiammattikorkeakoulun osuus on 148 500 euroa.

Yhteyshenkilö Polamkissa: Tutkija Jenita Rauta (projektipäällikkö) ja erikoistutkija Vesa Huotari. Sähköpostit ovat muotoa [email protected].

Euroopan unionin rahoittama logo

Euroopan unionin rahoittama -logo.

Fake nEws Risk MItigator (FERMI) linkkilista oikea palsta