Kehittäminen on osa toimintamme suunnittelua, toteutusta ja arviointia. Meistä jokaisen vastuulla on kehittää osaamistaan ja työtään asiakaskeskeisesti. Asiakkaitamme ovat koulutuksiemme opiskelijat, poliisiyksiköt ja työelämä sekä yhteiskunta.
Meillä on käytössä systemaattisia arviointi- ja palautemenettelyitä, joita käsitellään toimintakäsikirjan Arvioi-luvussa. Näiden tuottaman tiedon perusteella tunnistamme parantamisen paikkoja.
Navigointivalikko
Toimintakäsikirja Kehitä sisältö
Kehittämissuunnitelmat, työryhmät, projektit ja prosessien vastuuhenkilöt linjaavat kehittämistoimiamme
Laadimme eri arviointimenetelmien tuottamasta tiedosta kehittämissuunnitelmia, joiden toimenpiteitä kirjaamme, vastuutamme ja aikataulutamme toimintasuunnitelmaan. Seuraamme toimenpiteiden toteutumista osavuosiarvioissa ja toimintakertomuksessa.
Hyödynnämme arviointien tuottamaa tietoa moneen eri tarkoitukseen. Esimerkiksi opiskelijabarometrin tuloksia käytämme hyödyksi muun muassa opetussuunnitelmatyössä, opetuksen toteuttamisessa, opinto-ohjauksessa, oppimisympäristön parantamisessa sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyössä.
Työryhmämme ovat kehittämisessä keskeisiä. Työryhmissä ideoimme ja valmistelemme aloitteita, linjauksia, ohjeita ja uusia toimintatapoja, joilla parannamme laatua ja kehitymme paremmiksi. Monesti liitämme valmisteluun osallistavia prosesseja, joilla henkilöstö ja opiskelijat, joskus myös kumppanit, saadaan kehittämistyöhön mukaan.
Käynnistämme tarpeen mukaan projekteja toimintamme kehittämiseksi. Projektipäällikön vastuulla on tarjota henkilöstölle, opiskelijoille ja kumppaneille mahdollisuuksia vaikuttaa projektin lopputulokseen.
Prosesseillamme on nimetyt vastuuhenkilöt. Kun kehittämistarpeita ilmenee, vastuuhenkilö kutsuu kokoon olennaiset henkilöt, joiden kanssa hän valmistelee mahdolliset muutokset. Mikäli muutostarpeet niin edellyttävät, ne käsitellään myös yhteistoimintatoimikunnassa, operatiivisessa johtoryhmässä ja mahdollisesti muissa ryhmissä.