Navigointivalikko

Orientoivat opinnot sisältö

Orientoivat opinnot

Poliisi (AMK) -opinnot alkavat kahden viikon pituisilla orientoivilla opinnoilla. Silloin tapaat opettaja- ja opiskelijatuutorit sekä opiskelijakunnan edustajat, jotka tutustuttavat sinut Polamkin oppimisympäristöihin ja opastavat käytännön asioissa.

Orientoivien opintojen aikana aloitat henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) tekemisen. Opettajatuutorisi tukee sinua HOPSin tekemisessä.

Osa orientoivien opintojen sisällöistä jatkuu myös kahden ensimmäisen viikon jälkeen: tunteja on varattu koko ensimmäisen opetusperiodin ajalle, muun muassa opinto-ohjaukseen. 

Lähiopetusta ja itsenäistä opiskelua

Orientoivat opinnot sisältävät lähiopetusta, verkko-opiskelua ja itsenäistä opiskelua. Alustavan ohjelman löydät Lisätietoa-linkkilistasta. Tarkan ohjelman saat orientoivien opintojen alettua.

Uudet opiskelijat kokoontuvat opintojen alkamispäivänä kello 9.00 pääsisäänkäynnin aulassa. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi päivystyksessä. Tulethan hyvissä ajoin paikalle, jotta ehdit ilmoittautua kello 9.00 mennessä, vaikka päivystyksessä olisi ruuhkaa.

Opiskelijoita Polamkin auditoriossa tekemässä kirjallista tehtävää.

Perehdy jo ennen orientoivien opintojen alkua opetussuunnitelmaan ja mahdollisiin hyväksiluettavuuksiin, joita voit saada aiempien opintojen tai osaamisen perusteella. 

Ruotsin ja englannin kielen hyväksiluettavuudet haetaan heti opintojen alussa. Ruotsin kielen lähtötasotesti on opintojen ensimmäisellä periodilla ja englannin kielen lähtötasotesti toisella periodilla. Lähtötasotestit ovat hyvä kielitaitotason mittari kaikille opiskelijoille ja pakollisia niille, jotka eivät saa kielistä hyväksiluettavuutta.

Ruotsin kieli ja viestintä -opintojakso alkaa heti opintojen alkuvaiheessa. Jos et aio osallistua opintojaksolle, vaan haet hyväksiluettavuutta, sinun on annettava näyttö osaamisestasi opintojen kolmen ensimmäisen viikon aikana. Saat lisätietoa näytön antamisesta opintojen alettua.

Orientoivien opintojen aikana suoritat myös eOppivan-verkkokoulutukset Word-, Excel- ja PowerPoint-ohjelmista. Näistä et voi hakea hyväksiluettavuutta, vaikka ohjelmat olisivat sinulle ennestään tuttuja – saat verkkokoulutuksista uusimmat tiedot ohjelmista.

Ensimmäisten viikkojen aikana saat tunnukset ja lyhyen käyttöopastuksen Polamkissa käytössä oleviin järjestelmiin. Poliisi (AMK) -opiskelijoiden sähköpostit ovat pääsääntöisesti muotoa [email protected]. Polamkin tietokoneluokkia ja itsenäisen työskentelyn tiloja voit käyttää myös oppituntien ulkopuolella.

Mitä mukaan ensimmäisinä päivinä?

Ota mukaan henkilöllisyystodistuksesi (voimassa oleva passi tai henkilökortti). Tarvitset sitä heti ilmoittautuessasi pääsisäänkäynnin aulassa. Lisäksi tarkistamme henkilöllisyytesi passista tai henkilökortista (ajokortti ei käy), kun otamme sinusta valokuvan Polamkin opiskelijakorttia varten. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana tarkastamme ajo-oikeutesi, uimataitotodistuksesi ja aiemman tutkintotodistuksesi. Ota siis mukaan ajokorttisi, uimataitotodistuksesi ja alkuperäinen tutkintotodistus siitä tutkinnosta, jonka ilmoitit hakulomakkeessa. Jos  hait poliisikoulutukseen muulla kuin ylioppilastutkinnolla tai lukion oppimäärällä, ota mukaasi myös peruskoulun päättötodistus. Polamk voi perua opiskelijaksi hyväksymisesi, jos sinulla ei ole vaadittua ajo-oikeutta tai jos todistuksesi eivät vastaa hakuprosessin aikana antamiasi tietoja.

Jos haluat hakea hyväksilukemista, ota mukaasi tarpeelliseksi katsomasi alkuperäiset todistukset opinnoista ja/tai osaamisesta. 

Orientoivat opinnot infolaatikko oikea palsta

Tietokone tärkeänä osana opintoja

Erityisesti etä- ja verkko-opiskelussa on tärkeää, että sinulla on oma tietokone ja headset-mikrofoni.

Opinnoissa käytetään Microsoft Office 2016 -toimisto-ohjelmistoa, jonka opiskelija voi asentaa myös omille laitteilleen maksutta. Lisäksi opiskelijoillamme on mahdollisuus ostaa F-Securen tietoturvaohjelma opiskelijahintaan.