Ansökan till Polisyrkeshögskolan börjar 7 januari 2014

Utgivningsdatum 3.1.2014 0.00
Nyhet

Ansökan till utbildningen som leder till den nya examen Polis (YH) börjar tisdagen den 1 januari 2014 klockan 9. Då öppnas webbansökan som man ansöker till polisutbildningen med.

- En länk till det elektroniska ansökningssystemet publiceras på Polisyrkeshögskolans webbplats då ansökningstiden börjar. Man loggar in i tjänsten med nätbankskoder, med ett chipförsett identitetskort eller med mobilcertifikat. Man kan komplettera sin egen ansökan ända tills ansökningstiden går ut. På webben kan man också följa med hur ansökningsprocessen framskrider, berättar Polisyrkeshögskolans utbildningsdirektör Petri Alkiora.

Ansökan till Polisyrkeshögskolan är fortlöpande och året är indelat i fyra ansökningsperioder. Den första ansökningsperioden fortsätter till och med den 31 januari klockan 16.15. Den följande ansökningsperioden börjar 17 februari.

Till den svenskspråkiga utbildningen finns det en ansökningsperiod per år. Ansökningstiden börjar 17 februari och slutar 15 april 2014.

Ändringar i ansökningskraven och urvalsprovet

På webbplatsen publiceras 3 januari närmare information om till exempel ansökningskrav, tidtabeller och urvalsprov (på finska). Också materialet som ska läsas till urvalsprovet publiceras på webbplatsen samma dag. På den svenskspråkiga webbplatsen publiceras mer information senare i januari. Det svenskspråkiga materialet som ska läsas publiceras i februari.

- Det har blivit små ändringar i ansökningskraven och urvalsprovet jämfört med tidigare. Till exempel har kravet på ett års arbetserfarenhet slopats ur ansökningskraven. Urvalsprovets delar har ändrats något och prioriteringarna har granskats, säger Alkiora.

Information om att ansöka till utbildningen som leder till examen Polis (YH) och annan information som gäller ansökan finns under punkten YH-utbildning . Man kommer enkelt till webbplatsen också från Bli polis-bannern på ingångssidan.

Mer information om ansökan : valinnat.polamk(at)poliisi.fi, 071 878 3700

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor