Navigeringsmeny

Vierailijalle sisältö ruotsi

För besökare

Du kan besöka Polamks campus i Hervanta i Tammerfors om du deltar i en utbildning som ordnas i våra utrymmen, eller om du annars har kommit överens om ett besök på förhand. Polismuseet, som verkar i samband med Polamk, är öppet för besökare.

När du besöker oss, anmäl dig alltid först i huvudbyggnadens aula. Ta ditt identitetsbevis med dig, vi kontrollerar det när du anmäler dig. Välkommen!

Läroanstaltens namn på väggen.

 

Läge och förbindelser

Polisyrkeshögskolan ligger i stadsdelen Hervanta, cirka åtta kilometer söder om Tammerfors centrum. Vår besöksadress är Vaajakatu 2.

Polamk ligger i stadsdelen Hervanta i Tammerfors. Hervanta ligger cirka åtta kilometer söder om Tammerfors centrum. Polamks campus är på Vaajakatu i närheten av Hervantas centrum, nära ett köpcentrum.

 

Till Hervanta går flera bussar från Tammerfors centrum. De närmast busshållplatserna finns på Tieteenkatu, Hervannan valtaväylä och Insinöörinkatu. Från och med hösten 2021 kommer man också till Hervanta med spårvagn.

Guidekarta till Polisyrkeshögskolan

Tidtabeller och rutter för Tammerfors kollektivtrafik (på finska)

Parkering

Polisyrkeshögskolans område omfattas av parkeringsförbud. Parkering är tillåten endast på de angivna parkeringsplatserna.

På Polamk finns det flera parkeringsområden. De parkeringsplatser som är utmärkta på bilden beskrivs i texten nedan.

 

Gästparkering

Besökare använder kundparkering P3, som ligger framför Polamks huvudbyggnad. Gästplatserna har en tidsbegränsning på två timmar. Kom ihåg att markera parkeringstiden till exempel med en parkeringsskiva.

Parkering för studerande

Studerande vid Polisyrkeshögskolan och personer som deltar i kurser som arrangeras av Polamk parkerar på parkeringsområdet för studerande P2. Området ligger intill Vaajakatu, ungefär en halv kilometer från Polamks huvudbyggnad. På området finns det separat asfalterade parkeringsplatser för motorcyklar.

När du inleder studierna eller en kurs, anmäl dig först i huvudbyggnadens aula. Kör inte direkt till porten till parkering för studerande!

Parkering för tjänstebilar

Polisens tjänstebilar parkeras på parkeringsområdet för tjänstebilar P4 och P5. När du anländer till Polamk, anmäl dig först i huvudbyggnadens aula där du får parkeringsanvisningar.

Personalparkering

Parkeringsområde P1 är avsett för personalen vid Polisyrkeshögskolan.

Bussparkering

Det finns parkeringsutrymme för bussar framför Polismuseet. På kartbilden är museet märkt med bokstaven C.

Cykelparkering

Framför Polismuseet finns det plats för besökares cyklar. På kartbilden är museet märkt med bokstaven C.

Det finns ett tak för Polamks studerandes och personalens cyklar mellan huvudporten och B-bostadshuset.

Utskrivbar parkeringskarta

Anmälning

När du besöker Polamk, anmäl dig alltid först i huvudbyggnadens aula. Samtidigt måste du kunna bestyrka din identitet. Så ta med dig identitetskort, pass eller körkort.

Vår huvudbyggnad finns på adressen Vaajakatu 2. Huvudingången är märkt på kartan ovan med orangefärgade i-märken. Ingången syns på bilden nedan mellan den vita och röda byggnaden.

Kundservicen i huvudbyggnadens aula är öppen vardagar klockan 6.30–22.00.

Sett från Vaajakatu är Polamks huvudbyggnad åt vänster och Polismuseets byggnad åt höger. Huvudingången till Polamk ligger mellan byggnaderna.

 

Tjänster på campus

Besökare kan använda Polamks trådlösa internet (WLAN/WiFi). Du får koderna för att använda internet från våra info-tv-skärmar, som du till exempel hittar i huvudbyggnadens aula och i D-delens aula.

I huvudbyggnaden finns restaurang Miekkaleijona, där du också kan köpa caféprodukter.

Om du deltar i de kurser som Polamk ordnar får du närmare information om till exempel ankomst och inkvartering av den som är ansvarsperson för kursen.

Vårt bibliotek finns i huvudsak till för Polamks studerande och för de som arbetar inom polisen. Övriga personer kan besöka biblioteket genom att komma överens om saken på förhand.

Webbsidor för Polamks bibliotek

Ryhmäsi kanssa kampusvierailulle ruotsi

Vill du besöka campus med din grupp?

Vi tar emot gruppbesök och gör besök på läroanstalter och evenemang. Du kan informera dig om möjligheten att besöka genom att fylla i blanketten.

Fyll i blanketten för besöksbegäran i Webropol