Länkstig

Navigeringsmeny

Vierailijalle sisältö sivun alkuosa ruotsi

För besökare

Du kan besöka Polamks campus i Hervanta i Tammerfors om du deltar i en utbildning som ordnas i våra utrymmen, eller om du annars har kommit överens om ett besök på förhand. Polismuseet, som verkar i samband med Polamk, är öppet för besökare.

När du besöker oss, anmäl dig alltid först i huvudbyggnadens aula. Ta ditt identitetsbevis med dig, vi kontrollerar det när du anmäler dig. Förbered dig även på säkerhetskontrollen.

Välkommen!

Läge och förbindelser

Polisyrkeshögskolan ligger i stadsdelen Hervanta, cirka åtta kilometer söder om Tammerfors centrum. Vår besöksadress är Vaajakatu 2.

Polamk ligger i stadsdelen Hervanta i Tammerfors. Hervanta ligger cirka åtta kilometer söder om Tammerfors centrum.

Polamks campus är på Vaajakatu i närheten av Hervantas centrum, nära ett köpcentrum.

Du når oss med flera busslinjer och med spårvagn. De närmast busshållplatserna finns på Tieteenkatu, Hervannan valtaväylä och Insinöörinkatu. Gångavståndet från den närmaste busshållplatsen till Polamks huvuddörr är några hundra meter. Du kan åka spårvagn i Tammerfors centrum till exempel från järnvägsstationen. De spårvagnhållplatser i Hervanta som ligger närmast Polamk är hållplatsen med namnet Opiskelija och hållplatsen vid Hervantakeskus. Från dem är det cirka 400 meter till fots till Polamk.

Tidtabeller och rutter för Tammerfors kollektivtrafik (på finska och på engelska)

Webbplatsen för spårvagnen i Tammerfors (sidor på finska och engelska)

Parkering

Polisyrkeshögskolans område omfattas av parkeringsförbud. Parkering är tillåten endast på de angivna parkeringsplatserna.

På Polamk finns det flera parkeringsområden. De parkeringsplatser som är utmärkta på bilden beskrivs i texten nedan.

Vierailijalle pysäköinti haitari ruotsi

Vierailijalle sisältö haitarin jälkeen ruotsi

Anmälning

När du besöker Polamk, anmäl dig alltid först i huvudbyggnadens aula. Samtidigt måste du kunna bestyrka din identitet. Så ta med dig identitetskort, pass eller körkort. Förbered dig även på säkerhetskontrollen.

Vår huvudbyggnad finns på adressen Vaajakatu 2. Huvudingången är märkt på kartan ovan med orangefärgade i-märken. Ingången syns på bilden nedan mellan den vita och röda byggnaden.

Kundservicen i huvudbyggnadens aula är öppen vardagar klockan 6.30–22.00. Sett från Vaajakatu är Polamks huvudbyggnad åt vänster och Polismuseets byggnad åt höger. Huvudingången till Polamk ligger mellan byggnaderna.

Tjänster på campus

Besökare kan använda Polamks trådlösa internet (WLAN/WiFi). Du får koderna för att använda internet från huvudbyggnadens aula och aulan i D-avdelningen.

I huvudbyggnaden finns restaurang Miekkaleijona, där du också kan köpa caféprodukter.

Om du deltar i de kurser som Polamk ordnar får du närmare information om till exempel ankomst och inkvartering av den som är ansvarsperson för kursen.

Vårt bibliotek finns i huvudsak till för Polamks studerande och för de som arbetar inom polisen. Övriga personer kan besöka biblioteket genom att komma överens om saken på förhand.

Webbsidor för Polamks bibliotek

Kuvaaminen kampuksella infolaatikko sv

Fotografering på campus

Polisyrkeshögskolans campusområde är ett slutet område där man inte helt fritt får fotografera eller spela in videor.

Du kan ta en bild av dig själv på ett seminarium, men du kan inte fotografera till exempel polisstuderande eller Polamks personal i korridorerna eller på innergården. Kontaktpersonen för ditt besök kan berätta noggrannare om spelreglerna för fotografering.

Ryhmäsi kanssa kampusvierailulle ruotsi

Vill du besöka campus med din grupp?

Vi tar emot gruppbesök och gör besök på läroanstalter och evenemang. Du kan informera dig om möjligheten att besöka genom att fylla i blanketten.

Fyll i blanketten för besöksbegäran i Webropol