Rörliga polisens utbildningsuppgifter till Polamk - kom och bekanta dig med vår avdelning på motorcykelmässan

Utgivningsdatum 27.1.2014 0.00
Nyhet

Polisyrkeshögskolan ansvarar nu också för polisens körutbildningar och utbildningar i trafiksäkerhetsarbete i och med att Polamk från och med början av 2014 tog över de utbildningar som Rörliga polisen ansvarat för. Rörliga polisen har dragits in till följd av förvaltningsstrukturreformen inom polisen.

- I fortsättningen kommer Polamk att ordna kurser för bland annat motorcykel-, snöskoter- och båtpoliser samt fyrhjulingskurser. I år har det planerats in över 60 kurser med över tusen deltagare, berättar över­kommissarie Matti Luoma från Polamk.

I samband med reformen fick Polisyrkeshögskolan nio anställda från Rörliga polisen. Samtidigt övertog Polamk körutbildningscentralen i Pieksämäki och de sammanlagt över 150 fordon som används i körundervisningen.

Körutbildningen ordnas både i Pieksämäki och på andra orter. Till exempel ordnas motorcykel- och skoterutbildningarna på Räyskälä flygfältsområde i Loppi.

Polamk med på motorcykelmässa

Man kan bekanta sig med polisens fordon och personer från Polamk under evenemanget MP 14 Motorcykelutställning som ordnas från den 31 januari till den 2 februari i Helsingfors Mässcentrum.

- På mässan presenterar vi bland annat polisens två nya motorcykelmodeller som kommer ut på vägarna nästa sommar. På vår avdelning 6h61 kan man också se en polisbil som är tejpad enligt polisens nya utseende. Man kan också få prata med Finlands första kvinnliga motorcykelpolis, utlovar överkonstapel Kimmo Järvinen från Polamk.

Polisöverdirektör Mikko Paatero besöker mässavdelningen fredagen den 31 januari klockan 12 - 13.

De som är intresserade av polisutbildningen får veta mer om den nya utbildningen Polis (YH) och om hur man ansöker till den. Den första ansökningsperioden till den nya polisutbildningen började i januari 2014. Den svenskspråkiga ansökningsperioden börjar 17 februari 2014.

» Läs mer om den nya utbildningen Polis (YH) och hur man söker till den

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor