Länkstig

Bloggar

Bloggar

En kort uppdatering från Hervanta

Daniel Lundqvist Elias Forsblom Publiceringsdatum 28.2.2017 11.24 Blogg

Hej alla läsare, hälsningar från ett soligt Hervanta. Vi har nu bara en månad kvar av tredje perioden. Detta betyder också att vi har avklarat halva tiden av studierna här vid Polisyrkeshögskolan före vi åker ut på arbetspraktik i december. Dessa sju månader som vi har tillbringat här på skolan har gått väldigt fort och har varit väldigt lärorika och intressanta.

Som vi redan tidigare nämnt så inleddes studierna med många timmar på skolbänken och mycket teoretiska ämnen. I denna period och perioderna framöver så tillämpas och testas vår teoretiska kunskap i praktiska övningar. Vi har bland annat börjat spendera mer och mer tid på brottningsmattan och med operativa övningar i bland annat övningsstaden som finns här på området. Ifall ni är intresserade så kan ni gå in på Polisyrkeshögskolans hemsida och ”titta in i kulisstaden” och övriga utrymmen som finns här på området.

Vid sidan om de vanliga studierna så har vi också besökt Nylands brigad och där haft ett rekryteringstillfälle för intresserade. För oss som tjänstgjort vid Nylands brigad var det väldigt nostalgiskt och en speciell känsla att igen efter några år lägga sig ner i brigadens sängar. Vi passade samtidigt på att besöka Raseborgs polisstation som även kommer att vara den station där några i klassen kommer att utföra sin arbetspraktik. Senare under våren kommer vi också att besöka yrkesskolan Optima. Vid Optima kommer vår klass att hålla olika föredrag om samhällsrelaterade ämnen som exempel, trafik, rusmedel och våld etc.

Under de senaste veckorna har vi haft ganska mycket trafikundervisning. Vi har bland annat haft stadskörning i Tammerfors centrum och snurrat runt på hanteringsbanan här på skolan. Inom trafikundervisningen avlägger vi flera körprov och samtliga skall vara godkända innan vi får åka ut på arbetspraktik. Under denna vecka kommer vi bland annat att köra stadskörningsprovet.

Vi skall nu återgå till våra skoluppgifter. Vi återkommer i månadsskiftet mars-april där vi tänkte ge lite tips för er som tänkt söka till nästa svenskspråkiga kurs vars ansökningsperiod börjar senare i vår.

Med önskan om en solig vår,
Daniel & Elias

Daniel Lundqvist Elias Forsblom Polisstuderande bloggar sv