Länkstig

Bloggar

Bloggar

En kort uppdatering från Hervanta

Daniel Lundqvist Elias Forsblom Publiceringsdatum 6.6.2018 12.14 Blogg

Hej på er! För tillfället befinner vi oss på Polisyrkeshögskolan på en tre veckor lång närstudieperiod. Under denna tid är vi kommenderade hit vilket betyder att vi är i tjänst och på så vis i arbete, även om vi inte utför annat praktiskt arbete än skoluppgifter.

Detta betyder också att vi kommit halvvägs genom vår tio månader långa arbetspraktik. Det har varit riktigt roligt och lärorikt att få träffa klassen igen efter nästan ett halvår på olika orter. Vi har fått möjlighet att ta del av varandras erfarenheter och upplevelser. Somliga har hunnit avlägga större delen av fältperioden medan vissa hittills bara jobbat med brottsutredning.

Under närstudieperioden är det tänkt att vi ska komma igång och arbeta med våra lärdomsprov. Under dessa veckor kommer vi att presentera våra forskningsplaner under seminarier. Under seminarierna kommer vi opponera varandras arbeten och granska dem i detalj. Detta är till stor hjälp inför vårt kommande arbete med själva lärdomsprovet. Vi kommer också att behandla ledningsförhållanden och ledarskap under närstudieperioden. Detta för att skapa oss en bättre bild av hur olika ledningssituationer kan se ut samt att öva på att själva agera och fungera som ledare i en operativ situation.

Efter närstudieperioden kommer Daniel att börja jobb på brottsutredningen. Elias kommer ännu att jobba en månad på brottsutredningen och återvänder sedan till fältet. Daniel har alltså hela fältperioden inklusive trafikdelen avklarad, han berättar mer om upplevelser därifrån i nästa inlägg.

Hälsningar till YH3, den svenskspråkiga klassen som börjar i augusti. Hjärtligt välkomna till Polamk. Ni har gjort ett bra val som ni inte kommer att ångra. Det ska bli roligt att träffa er i oktober när vi återvänder från praktiken. Ta vara på sista tiden som ”civila” och njut av sommaren. Ni kommer att ha en intensiv men intressant höst med mycket juridik framför er.

Som vanligt kan ni kontakta oss per e-post på adresserna daniel.lundqvist(a)poliisi.fi & elias.forsblom(a)poliisi.fi

Vi hörs!

Daniel & Elias

Daniel Lundqvist Elias Forsblom Polisstuderande bloggar sv