Länkstig

Bloggar

Bloggar

Fjärde perioden och Nordcop-besök

Vanessa Johansson Jessica Örn Publiceringsdatum 17.4.2013 7.56 Blogg

Fjärde perioden och Nordcop-besök

 

Vi är nu inne i fjärde perioden, maktmedelsperioden. Till vår klass fick vi ännu en elev från början av perioden, pga. att hon var tvungen att avbryta sina studier förra året. Dessutom har vi utbyteselever från Norge och Sverige i klassen just nu. De följer med på våra lektioner och kommer med synpunkter från deras länders utbildning. Det är kul med nya ansikten och bekantskaper!

Nu när fjärde perioden har börjat, märker man en stor skillnad från de föregående periodernas uppbyggnad. I den här perioden har vi mera praktiska övningar än tidigare, förra veckan satt vi exempelvis endast två dagar på teoretiska lektioner. Resten av lektionerna var vi på skjutbanan, körde bil el. hade övningar i polisens taktiska verksamhet.

Första veckan i perioden fick vi våra tjänstevapen. Vi började med att lära oss vapnets delar samt hur man plockar isär och ihop vapnet. Senare samma dag fick vi skjuta med våra vapen för första gången. Då vi veckan därpå hade mera skjutdagar, märkte vi att vi blev mera vana och säkra vapenanvändare.

Vi har fått köra bil på halkbanan som finns här på skolområdet, vi övade bl.a. ratthantering och hur man parerar sladdar. Ibland lyckades pareringen bättre än andra gånger, då vi körde in i snövallar… Förra veckan fick vi också fara in till Tammerfors centrum och öva på att köra i stadstrafik. Vår trafiklärare drar ner oss tillbaka på jorden, ifall man skulle tro att man kan köra bil före man kommer hit. Det är lärorikt!

Ni som var hit i fredags på inträdesprovet: Hoppas det gick bra, och lycka till med de fortsatta delarna.

Skicka mail ifall ni funderar på något, eller annars bara, vi blir glada av mailen!

Jessica Örn Polisstuderande bloggar Vanessa Johansson sv