Länkstig

Bloggar

Bloggar

Kaikille tarjolla palkallinen harjoittelupaikka

Antti Hämäläinen Publiceringsdatum 11.1.2022 9.43 Blogg

Työharjoitteluun siirtyminen lähestyy vauhdilla, ja odotettu lähtö työelämään koittaa. Opinnot ovat nyt siinä vaiheessa, että kurssimme siirtyy pitkin Suomea eri poliisilaitoksille 10 kuukauden mittaiseen harjoitteluun. Harjoittelun aikana toimimme nuoremman konstaapelin virassa, saamme palkkaa ja teemme normaaleita poliisin töitä sekä tietenkin opimme jatkuvasti työtä tehdessä.

Tunnelma viimeisillä harjoittelua edeltävillä lähitunneilla on ollut odottava ja pientä jännitystäkin on ollut havaittavissa kurssilaisten keskuudessa. Jännitystä harjoitteluun liittyen on toki ollut tarjolla jo jonkin aikaa, sillä harjoittelupaikkojen lukumäärät ja sijainnit julkistettiin muutama kuukausi sitten. Kurssimme sai nähtäväksi listauksen, josta selvisi, montako harjoittelijaa kuhunkin poliisilaitokseen tai kaupunkiin pääsee.

Kaikki pääsevät harjoitteluun, ja jokaiselle poliisilaitokselle lähtee harjoittelijoita. Kukin opiskelija ilmoittaa kaksi kohdetta, joihin toivoisi pääsevänsä harjoitteluun. Valtaosa opiskelijoista pääseekin jompaankumpaan toivomaansa harjoittelupaikkaan. Usein mukaan mahtuu myös muutamia, joiden toivetta harjoittelupaikasta ei saada täytettyä ja heille osoitettu harjoittelupaikka ei ole ollut heidän listaamansa kahden toiveen joukossa. Harjoittelupaikkojen jakamisessa painotetaan lapsiperhesuhteita. Opiskelijat voivat myös keskenään keskustella ja sopia toiveista. Harjoittelupaikkoja ei jaeta sillä perusteella, kuka on saanut nimensä ensimmäisenä listaan, vaan kaikille pyritään löytämään sopiva harjoittelupaikka.

Osalla kurssimme opiskelijoista edessä on muutto uudelle paikkakunnalle ja toisille paluu kotiin. Omalla kohdallani harjoittelupaikkojen jako meni toiveiden mukaan ja on aika luopua Tampereen asunnosta ja hyvästellä Polamkin kampus hetkeksi. Paluu koululle on tiedossa kuitenkin jo harjoittelun puolivälissä pidettävän muutaman viikon kestävän lähiopetusjakson merkeissä. Odotan harjoittelulta paljon ja toivon harjoittelussa saamieni kokemusten ohjaavan päätöstäni siinä, mihin poliisin urallani tahtoisin jatkaa.

Antti

[email protected]