Länkstig

Bloggar

Bloggar

Sök till Polisyrkeshögskolan!

Emma Salomäki Simon Hagman Publiceringsdatum 17.1.2019 15.35 Blogg

Hej igen!

Nu är ett långt och skönt jullov förbi och vi har återupptagit studierna med ny energi. Vi är nu inne på den tredje perioden av nio och praktiska övningar blir allt mer vanliga i utbildningen, vilket är kul. Under de kommande veckorna har vi många svettiga timmar på brottningsmattan att vänta.

Sedan vi började vår utbildning i augusti har två nya finskspråkiga kurser börjat. Skolans korridorer vimlar av nya studerande, äldre studerande far ut på sin arbetspraktik i takt med att nya studerande börjar. Om ett år ifall allt går enligt planerna är det den nya svenskspråkiga kursens tur att påbörja utbildningen. Den goda nyheten är alltså att du möjligen kan vara en av de nya studerande som uppfyller din dröm.

Som vi skrev i föregående inlägg kommer vi i detta inlägg skriva om ansökningen till Polisyrkeshögskolans svenska YH-utbildning som börjar den 22.1.2019 och pågår ända fram till 3.6.2019. På Polisyrkeshögskolans hemsida www.polamk.fi/sv finns det bra information att bekanta sig med inför ansökningen och urvalsprovet. Det lönar sig att i god tid läsa vilka antagningskrav som ställs på de sökande.

Jag (Simon) bestämde mig för att söka till polisutbildningen strax före ansökningsperioden började. Samma dag som ansökningen öppnade hade jag lämnat in ansökan och ja, jag är känd för att vara ivrig. På Polisyrkeshögskolans hemsida finns även information om hur ansökningsprocessen går till, följ dem så får ni er ansökan rätt ifylld. Efter detta är det att vänta på ett meddelande om man blivit godkänd för urvalsprovet som ordnas i augusti. En kallelse till urvalsprovet kommer efter att ansökningstiden gått ut.

Vill du alltså studera på svenska skall du definitivt söka in nu. Om du bara någon gång har haft polisyrket i tankarna eller kanske inte helt nådde i mål senaste gången, uppmuntrar vi er att skicka in er ansökan. Det finns så många orsaker som gör Polisyrkeshögskolan till en av de bästa skolorna i Finland. Bara du har motivation och intresse för polisyrket kan detta vara rätt ställe för just dig. Vi båda är åtminstone väldigt nöjda med vårt val att vi sökte in.

Ännu en gång, passa på att söka in nu, så kanske vi syns när vi återvänder från vår praktik. Och kom ihåg; finns det lite vilja så finns det hopp :)

Ifall ni har några önskemål om vad ni skulle vilja läsa om i kommande inlägg, eller frågor gällande utbildningen är det bara att skicka mejl till oss på [email protected] eller [email protected].

Simon & Emma

Emma Salomäki Polisstuderande bloggar Simon Hagman sv