Bloggar

Bloggar

Tack för oss

Daniel Lundqvist Elias Forsblom Publiceringsdatum 19.11.2018 15.16 Blogg

Tack för oss!

Hej igen alla trogna läsare. En tid sedan senaste blogginlägg igen, och som alltid så har vi igen haft fullt upp men en massa saker (ironi). Vi har haft en intensiv höst med avslutande av arbetspraktiken, närstudier på Polisyrkeshögskolan och sist men inte minst, en massa jobb med våra lärdomsprov.

Vi är nu inne på vårt tredje studieår på Polisyrkeshögskolan, och tro det eller ej, men det börjar se ut som att vi också kommer att få vår examen. Under vår närstudieperiod som vi hade i maj, när vi ännu var ute på arbetspraktik så hade vi vårt första seminarium där vi presenterade våra forskningsplaner. Vi har nu under sommaren och hösten flitigt arbetat med lärdomsproven vid sidan av arbetet och studierna. I oktober hade vi vårt andra seminarium där vi presenterade vad vi åstadkommit sedan seminariet i maj. Under seminarierna så är det någon av våra kurskamrater som fungerar som opponenter och språkgranskare, vilket även vi har gjort till deras arbeten. Det har varit både intressant och lärorikt att ta del av andras arbeten också. Under de kommande veckorna kommer vi att presentera våra lärdomsprov. Detta är något som vi båda ser fram emot. Det blir liksom ett avslut på det jobb som vi började under vårvintern.

Inom ramen för de valbara studierna på Polisyrkeshögskolan så kan man ansöka om att delta i kursen Use of Force. Jag (Daniel) har gått kursen och kan varmt rekommendera den till de som är intresserade. Use of Force ordnas som en gemensam kurs för de nordiska länderna. På vår kurs har vi haft studerande från Sverige och Island. Även lärare från Sverige, Norge och Island har deltagit i kursen. I kursen Use of Force får man bekanta sig med maktmedelsanvändning i de övriga nordiska länderna. Inom ramen för kursen som är tre veckor lång, spenderar vi mycket av tiden på skjutbanan, brottningsmattan och i övningsstaden. Kursen betonar lagstiftning kring maktmedelsanvändning och taktik men även den enskilde polismannens färdigheter i maktmedelsanvändning. Utöver kursinnehållet får man också lära känna kollegor från de andra nordiska länderna och dela med sig av erfarenheter och upplevelser.

Nu efter att de sista veckorna av närstudier är över väntar polisarbete för oss båda två. Det känns lite som om det var igår vi gick in genom portarna till Polisyrkeshögskolan för första gången, även om vi redan hunnit vara i branschen redan i två och ett halvt år. Det har varit många utmanande stunder under utbildningen men majoriteten av tiden som spenderats på skolan har varit positiv och det är nu som verkligheten börjar.

Man kan också i fortsättningen maila oss på daniel.lundqvist(at)poliisi.fi eller elias.forsblom(at)poliisi.fi om man har frågor gällande polisutbildningen. Som ni säkert har märkt så har den svenskspråkiga linjen fått två stycken nya bloggare som man också kan kontakta om man funderar över något. Med detta blogginlägg vill vi tacka för oss, och kom ihåg, att var ni än är, vem ni än är, var försiktiga där ute.

Daniel och Elias

Daniel Lundqvist Elias Forsblom Polisstuderande bloggar sv