Danielin tarina sisältö ruotsi

"Mot drömjobbet bland unga"

Polisstuderande Daniel Kaleyaiye:

Jag har alltid velat hjälpa människor, varför de människonära och människofokuserade dragen hos polisyrket kändes lockande. Före Polamk arbetade jag en kort tid inom medie- och underhållningsbranschen, men jag kunde snabbt konstatera att jag ville ägna mig åt någonting mera traditionellt och konkret.

Mängden teoretiska studier var en överraskning

Det absolut bästa med polisstudierna har varit de människor och nya vänner som jag mött och fått under studierna. När det gäller studiernas innehåll har jag särskilt njutit av strafflagstudierna, idrottsundervisningen och de fysiskt krävande övningarna. Mängden teoretiska studier var en överraskning: det var väldigt mycket teori under de första månaderna. I takt med att studierna framskred blev det dock tydligt varför den starka teorigrunden behövs – du kan ju inte skriva om du inte först kan läsa. Som polis behöver man en enorm mängd kunskaper för att man ska kunna utföra sitt arbete ordentligt.

Övningsuppdrag guld värd

Arbetspraktiken var på många sätt en mycket välbehövlig och upplysande upplevelse. Övningsuppdrag som ingick i studierna visade sig vara guld värd. De tekniker och primär informationsinsamling som man lärde sig under Övningsuppdrag var välbehövliga, men störst nytta hade man av kommunikationsfärdigheterna som man lärde sig under utbildningen. Av alla tekniker som man lärde sig var “taljudo” den som behövdes mest i arbetet.

Stöd och trygghet i rätta stunden

Jag hoppas att jag under min karriär kan förverkliga min dröm om att arbeta bland unga, exempelvis som närpolis. För att säkerställa ett tryggt samhället är det viktigt att satsa på unga, även i framtiden. Jag strävar efter att själv kunna vara det rätta stödet och den rätta tryggheten för någon i rätt tid.

Opiskelijatarinat Daniel kuva ruotsi

Daniel Kaleyaiye vid skrivbordet iförd polisväst.

Danielin tarina sitaattinosto ruotsi

I arbetspraktiken behövde jag ”taljudo” mer än någon annan teknik som vi fick lära oss.

Opiskelijatarinat infolaatikko oikea palsta kaikilla sivuilla ruotsi

Läs mera om studerandelivet

Polamk studerandebloggarna på Polamk berättar om sina studieerfarenheter.

Följ studerandebloggarna

På vårt Instagram-konto finns polisstuderandenas bilder från campus och arbetspraktik.

Se bilderna på Instagram

Bekanta dig även med Polamks övriga kanaler i sociala medier