Bekanta dig med polisutbildningen under Polisens dag 26.8

Utgivningsdatum 3.8.2023 12.55
Nyhet

Polisyrkeshögskolan deltar i evenemangen under Polisens dag på olika håll i Finland lördagen den 26.8 och vi berättar om utbildningen och polisens arbete även i sociala medier.

Polisstuderande deltar i evenemangen på flera orter under Polisens dag för att berätta om polisutbildningen och studierna. Dessutom kan du prata med Polamks personal vid evenemanget vid polisinrättningen i Helsingfors på Stoaplatsen och vid evenemanget vid polisinrättningen i Inre Finland på Sori-torget i Tammerfors.

Under dagen kan man också bekanta sig med polisutbildningen och karriärmöjligheterna på nätet. På Polisyrkeshögskolans Instagram-konto svarar bland annat Konstapel Daniel på frågor.

Avgiftsfria guidningarna på Polismuseet

På Polisens dag har Polismuseet vid Polisyrkeshögskolan öppet klockan 12–17. 
Till specialutställningen Den färgade sanningen – Konstbrott i Finland ordnas två gratis guidningar (på finska). Guidningarna är kl. 13 och 15. Mer information och anvisningar om anmälan finns på Polismuseets webbplats.

Närmare information om lokala evenemang, tidtabeller och innehåll under Polisens dag finns samlat i polisens webbtjänst på adressen poliisi.fi/poliisinpaiva. I sociala medier hittar man händelserna med hashtaggarna #PoliisinPäivä och #PolisensDag.  

Poliisin ennaltaestävä toiminta Polisutbildning Polisyrkeshögskolan Tammerfors