På Polisens dag den 10 augusti ordnas evenemang på Polismuseet

Utgivningsdatum 27.6.2024 10.35
Nyhet

Riksomfattande Polisens dag ordnas lördagen den 10 augusti 2024. I Polismuseet och på museets gård kan man bekanta sig med polisens materiel och verksamhet, såsom motorcyklar, polishundar och den ridande polisen. Polismuseet hör till Polisyrkeshögskolan.

Välkommen till Hervanta i Tammerfors lördagen den 10 augusti klockan 12–17 för att prata med poliser och polisstuderande samt bekanta dig med många slags materiel. Polismuseet och parkeringen framför museet fylls av polisens fordon och presentationspunkter. Under dagen kan du till exempel se polishundarnas uppvisning och spelpolisens streaming. På plats finns också polishästar! Dessutom ordnas flera avgiftsfria guidningar till utställningen Maja och Mörkö (guidningar på finska).

Trevliga aktiviteter utlovas för hela familjen – boka alltså in evenemanget i din kalender redan nu. Dagens exakta program och information om presentationspunkterna publiceras närmare evenemanget på adressen poliisimuseo.fi/sv/evenemang. Information om evenemang som ordnas i övriga Finland på Polisens dag finns på nätet på adressen poliisi.fi/sv/polisensdag.

Evenemanget i Hervanta i Tammerfors ordnas av Polismuseet, Polisyrkeshögskolan och Polisinrättningen i Inre Finland.

Polisutbildning Polisyrkeshögskolan Startsidans stor nyhet Tammerfors