Specialiseringsstudier
De yrkesinriktade specialiseringsstudierna är omfattande fortbildningsprogram. Med hjälp av dem utvidgar och fördjupar den studerande sitt yrkeskunnande samt får färdigheter för att svara för utvecklingsutmaningar inom den egna branschen.
Specialiseringsstudierna för polisunderbefäl förbereder för chefsuppdrag på arbetsledningsnivå. Studierna ger behörighet för underbefälstjänster, som till exempel överkonstapel. Till sin omfattning är specialiseringsstudierna 45 studiepoäng, och att genomföra helheten tar ungefär ett år.
Specialiseringsstudierna för bekämpning av cyberbrott ger både teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter för uppgifter inom bekämpning av cyberbrott. Specialiseringsstudierna omfattar 35 studiepoäng och innehåller minst 15 studiepoäng fritt valbara studier som stöder den studerandes yrkesinriktning.
Specialiseringsstudierna för patrullhundförare ger behörighet för arbetet som polishundförare. Studierna omfattar 40 studiepoäng. Genomförandet av studiehelheten tar ungefär två och ett halvt år.
Läroplan för specialiseringsstudierna för polisunderbefäl
Läroplan för specialiseringsstudierna för bekämpning av cyberbrott
Läroplan för specialiseringsstudierna för patrullhundförare
Se även sidan Polishundsförare
Kurser och seminarier
För både poliser och annan personal ordnar Polisyrkeshögskolan olika kurser, konferenser och seminarier. I utbildningskalendern finns kurser för olika områden inom polisverksamheten, såsom experter inom cyberbrottslighet, motorcykelpoliser, experter inom tillståndsförvaltning och ekonomisk brottslighet.
Polisens enheter ordnar också fortbildning för sin egen personal.
Vi samarbetar inom fortbildningen med bland annat Tullen, Gränsbevakningsväsendet, Nödcentralsverket, och Åklagarmyndigheten.
De som arbetar inom polisen får mer information om fortbildningarna på polisens intranät.