Haku ja valinta hero ruotsi

Ansökning och urval

Vem kan söka till polisutbildningen? Hurudant är Polisyrkeshögskolans urvalsprov? När kan man söka till utbildningen?

Bekanta dig i detta avsnitt med ansökning och antagning till Polamk! Bläddra i urvalsprovsboken, se videor på det fysiska testet och red ut vad lämplighetsbedömningen omfattar.

Den svenskspråkiga utbildningen börjar med ett och ett halvt års mellanrum.

Bli polis − skapa trygghet -logo.

Haku ja valinta sisältö otsikko ruotsi

Steg mot Polisyrkeshögskolan

Haku ja valinta prosessikaavio ruotsi

 1. Skaffa dig grundläggande kunskaper

  Läs på vår webbsida om ansökningskraven och annat grundläggande. Följ Polisyrkeshögskolan på sociala medier (uppdateras främst på finska):

  Instagram: @Poliisiammattikorkeakoulu

  Facebook: @Poliisiammattikorkeakoulu

  YouTube: Poliisitube (Poliisiksi)

  X: @Polamk

  LinkedIn: Poliisiammattikorkeakoulu – Police University College

 2. Bestäm tidtabellen

  Observera att Polisyrkeshögskolan inte är med i den gemensamma ansökan. Välj en lämplig ansökningsperiod för dig och kontrollera tidtabellen. Den svenskspråkiga utbildningen börjar med ett och ett halvt års mellanrum.

 3. Gör upp en plan

  Tänk ut hur du ska förbereda dig inför urvalsprovet och följ planen. Det bästa receptet på framgång är en kombination av träning, vila och avslappning. Förbered dig väl och kom till urvalsprovet som dig själv.

  På våra webbsidor hittar du till exempel urvalsprovsboken och videor på det fysiska testet.

 4. Fyll i ansökningsblanketten

  Gå till webbansökan och fyll i ansökningsblanketten. Bekanta dig med modellblanketten nedan innan du loggar in, så vet du på förhand vilka frågor som ställs i ansökningsblanketten. 

  Modellblanketten

  Till webbansökan

 5. Följ meddelandena i sökandetjänsten

  Vi skickar kallelser till urvalsprovets olika delar samt andra brev angående ansöknings- och urvalsförfarandet till sökandetjänsten. Följ meddelandena från sökandetjänsten under hela ansökningsprocessen.

  Om du inte kan delta i urvalsprovet, meddela om annulleringen till Polamks antagning av studerande. Under ansökningsperioden kan du ändra uppgifterna i din ansökan eller annullera din ansökan i webbansökningstjänsten. När ansökningsperioden är slut ska du meddela om annulleringen per e-post till Polamks antagning av studerande ([email protected]).

Haku ja valinta hakupolku video ruotsi

Är du polismaterial? Fem steg mot Polamk

Du kan endast se den inbäddade videon om du har godkänt webbplatsens kakor. Du kan redigera dina kakinställningar på sidan Information om webbplatsen vid Kakor. Om du inte vill godkänna kakor kan du titta på videon i Poliisitubes avsnitt Poliisiksi.

Inställningar för kakor på sidan Information om webbplatsen

Titta på videon på Poliisitube